2014. május 12. hétfő

AZ 5 LEGNAGYOBB TEQUILA LEGENDA

A tequila nagy múlttal rendelkezik. A korábbi tavaszi szünetek itala most országszerte a legkedveltebb a mixerek körében. Arról nem is beszélve, milyen sokféle prémium márka közül lehet válogatni. De még mindig túl gyakoriak a téveszmék erről az italról. Még csak pár hónapja volt a Cinco de Mayo ünnep, de elhatároztuk, hogy tisztázzuk ezt a tévhitet az agave ital és a Liquor.com szakértői tagjának, Jacques Bezuidenhout-nak a segítségével.

Van egy kukac az üvegben

Egy üveg tequilában soha nem volt és nem is kellene lennie kukacnak, Bezuidenhout is megerősítette ezt. Néhány alacsonyabb minőségű mezcal (egy italfajta, mely hasonló mint a tequila, de mégsem ugyanaz) tartalmaz kukacot. De nem számít milyen fajtájú alkoholt vásárolsz, egy kukac (vagy bármiféle más teremtmény) az üvegben, egy nagyon rossz jel.

A margarita az egyetlen tequilás koktél

Imádjuk a margaritát és az alkalmankénti rövid italokat, de a tequilát sok másféle italhoz is használják. A klasszikus Palomán és Sangritán át az új kreációkig, mint a St.-Rita és a Mexican Punch, de ez csak pár példa a sok közül.

A Tequila kaktuszlé

Ellentétben a közhiedelemmel, a tequilát nem kaktuszból, hanem agavéból nyerik ki. Az agave növény kissé ijesztően néz ki hegyes tűivel és éles leveleivel, de valójában tagja egy másik botanikai rendnek, a spárgavirágúaknak, ami által rokona a Yucca növénynek és a Joshua fának. Több évet vesz igénybe, amíg az agave teljesen megérik, és a legjobb márkák rendszerint egy évtizedes növényekből készülnek.

Nem keverheted a különböző korú tequilákat

Mikor Bezuidenhout úton volt reklámozni a Partida Tequilát, gyakran hallotta, hogy csak a silver tequilát (más néven blanco vagy plata) lehet felhasználni a koktélokban, az idősebb italokat pedig egy hörpintéssel kell meginni. ”Ez hülyeség,” – mondja. Valójában ő azt ajánlja, hogy használjunk reposado-t a Margaritában vagy fűszerezzük az Old Fashioned-t egy jó kis añejo-val.

Tequila = rövidital

Általában ha kérsz egy tequilát egy bárban, vagy ha valakinél vendégségben vagy, röviditalként lesz felszolgálva. Amíg ez talán megfelel a sitteseknek, Bezuidenhout azt javasolja, hogy úgy kezeljük ezt az italt, mintha egy kiváló whiskeyről lenne szó. Egy boros vagy egy pezsgőspohár, esetleg egy whiskey-s pohár felel meg e célnak. ”Ha akarod élvezni az aromákat, ízeket és árnyalatokat,” – mondja.

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!