2014. április 10. csütörtök

SZEZONÁLIS: REBARBARA

A rebarbara nem megkapja, hanem kiérdemli az elismerést.
Számomra a rebarbara hosszú, nyúlánk szárai jelentik a tavasz beköszöntét.
Idegesítő kivárni azt az időszakot, amíg a rebarbara megjelenik.
Folyton csak melegebb időszakért imádkozom, ami meghozza a növényt és annak jótékony hatását.
Számunkra, mixerek számára a tavasz az év legjobban várt évszaka, amikor leszüretelhetjük a fűszernövényeket, bogyós gyümölcsöket, csonthéjas gyümölcsöket és igen a rebarbara, amik mind megtalálják a helyüket a koktél shakerünkben.

A rebarbarát évelő zöldségként tartják számon, de az Egyesült Államokban már gyümölcsként híresült el, mivel különféle pitékhez és süteményekhez használják.
Személy szerint én italokban szeretem a rebarbarát a legjobbban. Őszintén szólva a rebarbara nem a legízgazdagabb hozzávaló.
De ha egyszer megfőzöd, a szár fanyar íze tovaszáll. Ahogy a növény szikkadni kezd, párolok egy kis rebarbarát, cukrot és vizet, amiből egy édeskés-fanyarkás szirupot kapok a végén. Ehhez adok egy kis gin alapú Rebarbara & Eper Collins-t, valamint egy kevés enyhén keserű Aperol-t.
Van egy hely New Yorkban, Madam Geneva, ahol Brett Hughes készített először rebarbarából egy limonádészerű italt azzal, hogy enyhén felmelegítette egy kis cukorral, málnaecettel, korianderrel és rózsaszín borsszemmel.
Ha ezt fűszeres rebarbarás daiquiri-be tesszük, fokozzuk az ízhatást.

A rebarbara más ötletes felhasználása:
Adj narancslekvárt a londoni Salvatore féle Reggeli Martini-hez (Breakfast Martini) vagy keverd össze száraz és finom manzanilla sherry-vel a Rebarbara Fix koktélban, esetleg ízleld meg a reberbara alapú Rabarbaro Zucca nevű italt.
De ha a rebarbarából készült szirupot vagy a rebarbarás limonádét szódavízzel vagy ásványvízzel dúsítod, tökéletesen frissítő ital lehet egy boldog éjszakán. Tehát a rebarbara nem csak pitékhez és süteményekhez jó.

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!