2014. április 14. hétfő

SEX ON THE BEACH VITORLÁS JÉGKRÉM

“A múlt évben vettem ezeket a vitorlás jégkrém formákat, azzal a kizárólagos szándékkal, hogy valami fagyasztott részeges csemegét készítek bennük. Egy év elteltével még csak most jutottam el odáig, hogy kivegyem őket a dobozból. És csak egy privát vacsora alkalmából! Tudtam, hogy ha ezt a bejegyzést Április 1.-jén (tegnap) teszem fel, mind azt feltételeznétek tévesen, hogy ez csak valami hülye vicc. Sex on the beach…jégkrém?!?! Így azt gondoltam, az lesz a legjobb, ha csak a következő napon töltöm fel a receptet a félreértések elkerülése végett, mert valójában ez elég finom.  A ”koktélt” egy privát vacsora parti után fejlesztettem ki, ahova felbéreltek engem, hogy készítsek italokat, ahol a téma a ”Tengeri herkentyűk, olasz ízek és a 80-as évek Miamija a la Golden Girls” volt. A négyféle koktél mind a négy Golden Girls-en alapult. A szemeim tágra nyíltak amikor rájöttem, hogy tudnám használni a vitorlás formákat – végre! Először azt gondoltam, hogy készítek egy kifinomult cherimoya-lime-fűszeres keveréket. De le kellett hogy állítsam magam. 80-as évek Miamija? A koktélnak azon a bizonyos ”klasszikus” korszakon kell alapulnia; így Sex on the Beach-t készítettem el mindenki legnagyobb örömére.

Csináltam egy pár kiigazítást a recepthez. Vörös áfonyalé szinte sosincs a hűtőmben, így inkább helyettesítettem az én házi készítésű gránátalmámmal. Ugyanezt tettem a barackpálinkával. Helyette friss barackpürét használtam fel. Egy kis jelentéktelen változtatással még finomabbá tettem ezt a receptet, így lett egy nagyszerű kezdete a vacsorának.

Szóval most megosztom ezt a receptet veletek. Ez egy kis falat lesz a közelgő nyárból.

Megjegyzés: nem szükséges, hogy vitorlás formája legyen. Bármilyen jégkrém forma megteszi, legfeljebb nem lesz olyan vicces.

  • 4cl gránátalma (a házi készítésű mindig a legjobb)
  • 3cl barackpüré
  • 1.5 cl frissen facsart narancslé
  • 1.5cl vodka, Aylesbury Duck 86 Co.-t használj
  • 0.75cl G.E. Massenez Creme de Cassis
  1. A jégkrémformád alját töltsd meg a gránátalmával. Fagyaszd meg félig, körülbelül 45 percig.
  2. Mixeld össze a barackpürét, a narancslevet és a vodkát. Öntsd rá a gránátalma tetejére. Fagyaszd le ismét félig, körülbelül másfél órán keresztül.
  3. Permetezd a creme de cassis-t a barack-vodka keverék tetejére. Tedd bele a jégkrém pálcikát és fagyaszd le amíg meg nem szilárdul, legalább 6 órán keresztül, de egy egész éjszakán át a legjobb.
  4. Ha ki szeretnéd venni, nyomd össze a két oldalát a jégkrémformának. Ennek elégnek kellene lennie, hogy kivedd a jégkrémet. Ha nem, tedd meleg (ne forró!) víz alá 5 másodpercre és így már sikerülni fog.
  5. Edd meg azonnal!

Hogy miért nem készítem több alkohollal? Mert akkor nem fagyna meg elég jól. Egyszer már kipróbáltam több vodkával elkészíteni, de soha nem sikerült szilárd állagúra megfagynia. Igaz, még mindig meg tudod kóstolni őket egy kis piával, ez a lényeg. Mégis van egy jó kis gyümölcsös puncsod számukra a gránátalmával, ellentétben a barack/narancs kombóval, ami nem működik túl jól együtt. A creme de cassis-tól függően ami van neked, ki tudod hagyni belőle (néhány íz jobban működik együtt, mint mások). Próbálj ki egyet vele, egyet meg nélküle és meglátod neked hogy jön be. Próbáltam már Chambord-dal is, de az összhatás itt nem működött valami jól, valahogyan olyan gyógyszer íze lett. Ha tudsz szerezni egy óriási tengeri kagylót, töltsd meg jéggel és ha abba teszed bele a jégkrémeket, nyert ügyed van.”

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!