2014. április 21. hétfő

A HÍRES COCA-COLA MÍTOSZOK

Egy vállalatnál, mely olyan nagy és jól ismert mint a Coca-Cola, akaratlanul is keletkezik néhány alaptalan rémhír, de úgy tűnik a Coke összegyűjtött egy különösen nagy mennyiségű furcsa pletykát.
Hallottál már arról, hogy a Coca-Cola visszafelé olvasva valójában egy titkos anti-Muszlim üzenet Arabul írva? Vagy, hogy egy kólában áztatott steak 48 órán belül felbomlik?
Talán már kaptál egy kis hidegrázást miután hallottad, hogy néhány rejtélyes terrorista körbeszaladgál figyelmeztetni a pincéreket, hogy ne igyanak kólát egy bizonyos dátum után?
Egyik rémhír sem igaz, de ezek és számos egyformán furcsa történetek már széles körben elterjedtek. Míg néhányban van egy kis igazság, a legtöbb csupán kitaláció.

Nem vagyunk benne biztosak miért is találna ki bárki is ilyen sztorikat a Coke-ról, mikor van már elég különös, de igaz tény, több is, mint amennyi kellene.
Példának okáért, a Coke valóban tartalmazott kokaint, évekkel ezelőtt volt forgalomban, mint ”ideg tonik”, és régen még azt is hitték, hogy tudja gyógyítani a morfin függőséget.
Mit szólnátok egy abszolút valóságos rémhírhez? Ha te és egy barátod ugyanazt a dolgot mondjátok pontosan ugyanabban az időben és a barátod azt mondja neked, ”Egyszerre mondtuk! Tartozol egy kólával”, neked tényleg venned kell neki egy kólát amilyen gyorsan csak lehetséges. És ez tényleg igaz.
Kíváncsi vagy, hogy a kóla tényleg vegetáriánus-e? Akarod tudni mi történne, ha motorolajként használnád, vagy megtisztítanád vele az autód motorját?

Vess egy pillantást ezekre a híres Coca-Cola mítoszokra és találd ki melyek a rémhírek, amik teljesen tévesek és melyeknek van igazságalapjuk, amikről talán már te is hallottál.

Coca-Cola tartalmaz disznóhúst

Nem igazán. Az ital nem tartalmaz semmit, aminek köze van emlősökhöz vagy madarakhoz (beleértve a színezékeket) és természetesen biztonságos a fogyasztása a Muszlimok számára is. A vállalat nem említ semmit a halakkal kapcsolatban, szóval ha vegetáriánus vagy, talán jobb, ha nyitva tartod a szemedet…

A robbanós cukorka és a kóla kombinációja robbanást idéz elő a gyomrodban

Habár ez egy vidám szóbeszéd a 80-as, 90-es évekből, nem egészen igaz. Ha robbanós cukorkát és kólát teszel a szádba, carbon-dioxid gáz fog kioldódni és minden ami ténylegesen marad utána az a cukor. Te tudsz majd a leghangosabbat pukkantani és a kólát is büntetlenül ihatod.

Az új Coke kudarc valójában csak egy megtervezett marketing trükk volt, hogy feltornásszák az ital eladásokat

Mark Pendergrast író For God, Country, and Coca-Cola című könyvében vizsgálja, az új Coke pontosan hogyan kezdett lendületbe jönni.  A formula megváltoztatása az egyik legtöbbet eladott és legjobban szeretett terméknek minden idők egyik legmeggondolatlanabb  lépése volt, de nincs rá bizonyíték, hogy ez egy előre kitalált lépés volt, hogy még több terméket adjanak el.

Ha mentost eszel és diétás kólát iszol rá, megöl téged

Ez a kombináció minden bizonnyal egy döbbenetes gejzírt képez, mégsem fogja szétpukkantani a gyomrodat.

A Coca-Cola mindent kitisztít a vérfolttól kezdve a koszos motorokig

Mindenki tudja, ha leeszed vagy leiszod magad egy étteremben, csak kérned kell egy pohár szódavizet, hogy eltüntethesd a foltot. Szóval mégis hogy vált a kóla a legjobb tisztítóvá? E mögött a szóbeszéd mögött az állhat, hogy a kóla elég sok savat tartalmaz, de az igazság az, hogy a normál szódavíz vagy a hagyományos ecet sokkal jobb, mivel azok nem tartalmaznak színezékeket vagy hagynak ragadós maradványokat.

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!