2014. április 24. csütörtök

8 “FELJAVÍTOTT” VÁLTOZATA A KÁVÉNAK

A reggeli csésze kávéd és a munka utáni alkoholos italok rendszerint nem járnak kéz a kézben. De néha az alkohol átveszi az irányító szerepét, és egy kávés koktéllal a kezedben találod magad. Együtt sokkal nagyszerűbb, mint külön-külön, részekre bontva. És mindegy, hogy a kávét vagy az eszpesszót, a rumot vagy a whiskeyt szereted jobban használni, nincs kétség, hogy bármelyik kombináció vonzó lesz számodra.

Cowboy coffee

Ez a koffeines ital az érdes farmer kezek durva főzési módszeréről lett elnevezve. És mint az eredetiben, ez az ital is darált kávébabot használ, mely jéggel, Stranahan’s Colorado whiskeyvel, Demerera sziruppal és gyomorkeserűvel van keverve. A Cowboy Coffee úgy van tervezve, hogy elhozza az otthonodba ennek a vidéknek a hangulatát, még ha pezsgőspohárban is van felszolgálva.

Kahlua Espresso Martini

Míg ez az alkotás nem igazán hasonlít egy Martinihez, figyelmen kívül hagyjuk a nevet a mixológiai béke kedvéért. Ez az ital erősen függ a kávé minőségén, szóval használj jó kávébabot. Majd csak add hozzá a Kahlua-t és a vodkát.

Kirsch au Café

Ezt az 1939-es receptet Charles H. Baker Jr. alkalmazta először, mely a The Gentleman’s Companion-ban jelent meg. Ez az összetett recept az eszpresszók csokoládés és cseresznyés jegyeivel játszik. Az elkészítése a francia alkoholos konyak sokoldalúságán alapul, a tiszta cseresznye brandyn, az úgynevezett cseresznye likőrön és Cherry Heering-en. A koktél egy habzó toronnyá változik a szimpla szirup, tojásfehérje és frissen őrölt eszpresszó hozzáadásával.

Almás Irish Coffee

Igen, tudjuk: az alma és a kávé egy kissé összeegyeztethetetlen. De a keveréke az édes Bailey’s-nek, az alkoholos alma brandynek, a fűszeres Yellow Chartreuse-nek és hűtött kávénak, játéka a különféle ízeknek. Csupán amire szükséged van egy hosszú, fárasztó nap után.

Grand coffee

Ha egy erős ital egy kicsit több, mint amivel el tudnál bánni kora reggel, próbáld ki ezt a narancsos-alkoholos italt. Ez keveréke egy kis Grand Marnier-nek, barnacukor szirupnak, frissen őrölt kávénak és tejszínhabnak. Ez a krémes kombináció elég édes egy reggeli élvezethez, ami mozgásban fog tartani egész nap.

A ’Halott Nyúl’ Irish Coffee

Ezt a verzióját a klasszikus Ír whiskey receptnek, a híres New York-i The Dead Rabbit bár mixológusa, Jack McGarry alkotta meg. (Ő nem csak Amerika egyik legjobb Ír pubját futtatja, hanem ő valójában is egy ír.) A titok egy kis Demerara cukorszirupban és kézzel készített tejszínhabban rejlik. Az eredmény: Az egyik kedvenc koffeines koktélunkká vált.

Café Corrección Ponche

Ha rajongója vagy a hidegen főzött kávénak, próbáld ki ezt a puncsot, melyet a tehetséges los angeles-i mixer, Eric Alperin alkotott meg. Ez az ital tartalmaz narancs dzsúszt és annak héját, fűszeres ízeket, mint a fahéj, a legfőbb összetevője pedig az añejo rum és az édes olasz vermut, a Punt e Mes.

Jeges karamellás kávé

Általában teszel vaníliát a Venti Soy Latté-ba? Akkor értékelni fogod ezt a három ízjegyet, a kombinációját a krémes karamelnek, a gazdag feketekávénak és a bársonyos vodkának. Mindössze két összetevőből áll: Van Gogh Dutch Caramel Vodka és jeges kávé. Olyan könnyű meginni, mint a reggeli Starbucks-odat.

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!