2013. december 17. kedd

ORSZÁGKÓSTOLÓT TARTANAK ROZÉ ÉS VÖRÖS BOROKBÓL

Ez nem borverseny, az a célja, hogy minden Magyarországon kereskedelmi forgalomban kapható vörös és rozé bort megismerhessen a nagyközönség.

A Nemzeti Borkiválóság Program keretében december 20-ig lehet jelentkezni a vörös és rozé borok országkóstolójára. A szervezők hangsúlyozták, ez nem borverseny, ellenben az a cél, hogy minden Magyarországon kereskedelmi forgalomban kapható vörös és rozé bort bemutassanak a nagyközönségnek. Tételenként 3 palackot kell elküldeni (egy pincéből maximum 3 különféle tétel nevezése lehetséges).

A boroknak rendelkezniük kell NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága) forgalomba hozatali engedéllyel és a nevezési lappal együtt a NÉBIH budapesti központjába (XI. kerület. Higany u. 2) kell eljuttatni. Vörösbor esetében csak száraz borokat várnak, 2012-es évjáratig, míg rozénál az idei évjáratot is lehet már nevezni. A borokat az Országos Borszakértő Bizottság fogja zsűrizni, amelynek eredményét a Borkiválóságok Könyve, Vörös és rozé borok című kiadvány ismerteti, melynek várható megjelenése 2014. március.

A részletes tájékoztató és jelentkezési lap innen letölthető.

Forrás: borespiac.hu

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!