2013. július 22. hétfő

ZENÉLŐ SÖRÖS ÜVEG A BECKSTŐL

Hogyan oldjuk meg a szelektív hulladékgyűjtés és az ingyenzene problémáját egy csapásra? It’s easy. Végy egy sörösüveget. Írd rá a zenét. Csinálj egy lejátszót és láss csodát! Megszólal a sörösüveg!

Ismeritek az Edison féle fonográfot, a hangfelvevők és lemezjátszók elődjét? Egy egészen egyszerű technológiát követve keltette a hangot életre: egy fém hengert ónlemezzel vontak be, amelybe a szerkezet a hang által keltett rezgésekre rovátkákat vágott. Ezekben a rovátkákban haladva a tű visszajátszotta a korábban felvett beszédet, zenét vagy bármilyen hangot.

A Beck’s új-zélandi gyárában pattant ki az okosok fejéből, hogy a sörösüveg formája hasonlít az Edison-féle henger formájára, mi lenne, ha az üvegbe karcolnának és azt szólaltatnánk meg egy tű segítségével. Nos, így is lett. Megszületett a világ első zenélő sörös üvege.

Az auckland-i Shine Limited ügynökség a Gyro Constructivists gépgyártó céggel társulva alkotta meg a szerkezetet Beck’s-ék gondozásában. A prototípus egy helyi banda, a Ghost Wave vadiúj slágerét képes visszaadni kicsit retro hangzásban.

 Edison fonográfja és Beck’s-ék söre nem véletlen kapcsolódik össze. A 19. század végén, az 1870-es években alapult a Beck’s sörfőzde akkori elődje, valamint Thomas Edison is ebben az évtizedben (1877) találta fel a fonográfot. Ezzel a technológiai újítással kívánnak emléket állítani a feltaláló, valamint saját sörük tradíciója előtt.

Nem titkolt cél a későbbiekre nézve, hogy a hulladék problémát is megoldja a technológia, hiszen akár ez lehet a szelektív hulladékgyűjtés egyik formája – zenetárolás. A kérdés csak az, hogy mi pénzbe kerülhet majd egy ilyen lejátszó (gyanítjuk, hogy nem olcsó), illetve a modern kor embere mennyire szeretne ismét külön szobát kialakítani a zenegyűjteményének, ha most akár egy pendrive-on is elférnek az elmúlt 20-30 év slágerei…

Arról nincs információnk, hogy a technológia eljut-e Európába és hogy itt kinek a zenéjét játszhatod le a saját Becks-es üvegeden, de szívesen elbohóckodnánk a szerkezettel.

Bár zenélő dobozos sörrel nem, de hideggel szolgálhatunk, ha megszomjaztál ebben a nagy melegben. Rendeld webshopunból kedvenced vagy válogass a több mit 35 féle sörből és mi 30 percen belül házhoz szállítjuk neked jéghidegen. A sörkínálatot ITT találod.

Zenére vágysz? Hallgass bele a házibulik hangulatát idéző mixsorozatunk valamelyik részébe: Berugok.hu Before Mixek.

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!