2013. július 16. kedd

NEM LESZ TÖBBET MENTHOLOS ÉS SLIM CIGI!

Az Európai Parlament múlt héten jóváhagyta a mentolos és a slim cigaretták tilalmát, egy átfogó dohánytermék- kereskedelem korlátozó- mind a 28 tagállamra kiterjedő- jogszabály keretében.

A testület által megszavazott tilalom az összes ízesített cigarettára vonatkozik és valószínűleg törvényerőre emelkedik majd. A korlátozás alapja, hogy szakértői vélemények szerint az ízesített termékek különösen a fiatalokra gyakorolnak vonzerőt és nagy szerepet játszanak a rászokásban. Emellett betiltják a “slim” cigarettákat is, amelyek a fiatal nőkre gyakorolnak hasonló “előszoba” jelleggel vonzerőt- főképp rúzsra hajazó formájuk és csomagolásuk miatt.

A tilalmat a nemzeti kormányoknak az elkövetkező három évben kell végrehajtaniuk a dohánypiacon. Az Európai Bizottság adatai szerint a mentolos cigaretták mintegy 5%-át, míg a vékony cigik mintegy 6%-át teszik ki az unió dohánypiacának.

Az új jogszabály keretében a cigarettásdoboz felületének 75 százalékát a dohányzás káros hatásairól szóló képek feliratok kell, hogy kitöltsék és a gyártó csak a csomag 10 százalékát töltheti ki saját belátása szerint.

Az ízesített cigarettákat egyébként már betiltották az USA-ban- a mentolos cigi azonban jelentősége miatt kivételt képez- az amerikai dohánypiac mintegy 30%-át az ilyen típusú cigik alkotják.

A szaksajtó szerint ez a tiltás nagyban befolyásolja majd, azaz erősíti a feketekereskedelmet.

Forrás: Marketinginfo.hu

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!