2013. július 16. kedd

ALKOHOLMENTES VODKA

Egy külföldi blogon bukkantunk rá minap egy számunkra értelmezhetetlen képre, amely egy üveget ábrázolt ezen címkével: NON ALCOHOLIC VODKA. Nem igazán hittünk a szemünknek, de mivel furdalt a kíváncsiság ezért utána jártunk, hogy vajon tényleg létezik-e az ital, vagy csak poén. Nos, kénytelenek voltunk szembesülni a ténnyel, miszerint  étezik az alkoholmentes vodka!

2006-ban egy kiállítás keretén belül mutatták be Tallinn-ban, Észtország fővárosában ezt a nem mindennapi újítást. A cél, amiért létrehozták egy kicsit érthető is.

Észtország lakosságának 25%-a orosz bevándorló, akiknek a nagy része a kulturális különbségek miatt elszeparáltan, saját városrészekben él. A “gettókban” élők többsége tanulatlan, nem beszélik az észt nyelvet és a legtöbbjüknek alkoholproblémáik is vannak. Az észt vezetés egy italgyártó céggel karöltve találta ki, hogy azzal próbálják meg az orosz kisebbség vodkaszenvedélyét kicsit kordában tartani, ha alkoholmentes formában is hozzájuthatnak nemzeti italukhoz.

Hogy sikerült-e a nagy igyekezet, arról sajnos nincsenek publikus adatok. Mindenesetre azt tudjuk, hogy az oroszok továbbra sem vetik meg a jó vodkát, sőt még trükköznek is vele, ha tehetik:

Ha te is igazi vodkára vágysz, akkor látogasd meg webshopunk és rendeld kedvencedet, amit mi 30 percen belül házhoz szállítunk neked Budapest területén díjmentesen! A vodkákat ITT találod.

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!