2013. június 14. péntek

MEGNYITOTTA KAPUIT A III. BUDAVÁRI SÖRFESZTIVÁL

Harmadszor is megtelt sörrel a Budai Vár: megnyitotta kapuit a III. Budavári Sörfesztivál, ahol június 13. és 16. között közel 200 féle sört, a nagy sörgyárak legjobb hazai és import nedűit, valamint kézműves újdonságokat kóstolhatnak végig a folyékony kenyér szerelmesei. A forró nyári estéken magyar, német, belga, holland, cseh, szlovák, angol és dán sörökkel, valamint a legjobb ciderekkel frissíthetik fel magukat a szomjas fesztiválozók. A Balkán Kert pedig szórakoztató programokkal, cigányzenekarral és a Magyarországon egészen idáig nem elérhető Laško és Union sörökkel várja a vendégeket, akik idén először fesztiválozhatnak a lenyűgöző Budai Várban.

A III. Budavári Sörfesztivál június 13-tól a hazai sörgyárak klasszikus és legújabb ízei mellett a kézműves nedűk egész arzenálját vonultatja fel az ország egyik legszebb világörökségi helyszínén, a lélegzetelállító Budai Várban. A hazai sörfőzdék közül többen a sörfesztiválra időzítették újdonságaikat. A Gyertyános Sörfőzde 18 féle gyógynövény felhasználásával készülő, Elixír 18 névre keresztelt sörkülönlegessége is a nyárnyitó sörünnepen debütál, ahol a nagyérdemű megismerheti a Köleses Sör igazán nyári, mézes-köleses sörét is.

A további szezonális újdonságok között megtalálhatóak a magyarhertelendi Kapucinus Sörfőzde Meggyes barna és Bodzás világos sörei, valamint a ház vörös sörspecialitása, a Söröstyén is. A Domján Sörfőzde valódi gyümölccsel együtt érlelt meggyes sörével, míg a dombóvári Kissler Sörfőzde világos sörből készült sörpárlatával érkezik a fesztiválra, valamint bemutatja Kissler Fito elnevezésű, homoktövissel és bazsalikommal készült 5,7%-os erősségű lagerét is. És az újdonságoknak ezzel még nincs vége, hiszen a miskolci Zip’s Brewhouse egy igazi nyári frissítővel készül: első alkalommal főz világos ale-t, úgynevezett arató sört a sörünnepre, amely ízében leginkább a citrusos búzasörök világát idézi.

(forrás: Diningguide.hu)

Közel 200 féle sör között a legjobb német, belga, holland, cseh, szlovák, angol és dán nedűket, valamint a nagy hazai sörgyárak kiváló termékeit is megtalálhatják a látogatók, akik idén először fesztiválozhatnak a Budai Várban.

„A hazai söripar a magyar gazdaság nagyon fontos ágazata. A négy nagy hazai sörgyár a tavalyi évben több mint 65 Mrd Ft adót fizetett be az államkasszába, a teljes hazai sörforgalmazás pedig a válság ellenére is 1,26%-os növekedést ért el. Ilyen eredményekről álmodni sem merhettünk volna, ha a nagy sörgyárak nem jelennek meg új termékeikkel, ízesített nedűikkel a piacon. Nagyon örülünk, hogy a négynapos sörünnepen ilyen szép számban képviseltetik magukat a kézműves sörfőzdék is, hiszen szakértelmük és folyamatosan megújuló termékpalettájuk egyértelműen hozzájárul a gasztronómiai sörfogyasztás elterjedéséhez. Partnerként tekintünk a főzdékre, hiszen céljaink azonosak: szeretnénk erősíteni a hazai sörkultúrát és megismerteti a folyékony kenyér előnyös tulajdonságait. Éppen ezért a III. Budavári Sörfesztiválra is lehető legszínesebb kínálattal érkezünk.” – emelte ki Csíkné Dr. Kovács Klára, a Magyar Sörgyártók Szövetsége elnöke. A Heineken Hungária, a Dreher Sörgyárak és a Borsodi Sörgyár a klasszikus hazai ízek és a világhírű sörmárkák termékei mellett a legújabb nedűit is elhozza a fesztiválra.

A Cider liget frissítő almaborokkal, a Laško Balkán Kert pedig a hazai közönségnek első ízben bemutatkozó, közel 200 éves múlttal rendelkező Laško és Union sörökkel, valamint cigányzenével várja a vendégeket. A páratlan választékot négy decis, betétdíjas korsókkal tesztelhetik a sörkedvelők, de a kísérletező kedvű vendégek 2 decis kóstoló adagokat is kérhetnek. A könnyebb és gyorsabb kiszolgálás érdekében a szervezők kártyás fizetési rendszert építenek ki, hogy ezzel is tovább emeljék a fesztivál színvonalát.

A vendégek felhőtlen szórakozásáról a közel 200 minőségi nedű, az exkluzív környezet és az utcabáli hangulat mellett számos fellépő is gondoskodik. A fesztivál színpadán koncertet ad többek között Charlie, a Ganxta Zolee és a Kartel, a Mystery Gang, a ZUP, a Balkan Fanatik, a Joe Cocker Coverband és a Doors Emlékzenekar, akik maximálisan ki tudják szolgálni a sörkedvelő közönséget. A humor rajongói a Dumaszínház előadásira koccinthatnak, míg a musicalek és a tehetségkutató műsorok szerelmesei szombaton 16:00 órától a Starfactory című darabból kaphatnak ízelítőt.

További információk: http://budavarisorfesztival.hu

A Facebook játékunkon a 10 darab belépőt nyerte:

  1. Kunszt Ákos
  2. Nagy Szilvia
  3. Kajári Norbert
  4. Simkó Csaba
  5. Barócsi Szilvia
  6. Szombath Lajos
  7. Kiss Mariann
  8. Buda Péter
  9. Fülöp Katalin
  10. Hermán Lívia
Gratulálunk!
 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!