2013. május 16. csütörtök

ÚJ PRÉMIUM JIM BEAM A LÁTHATÁRON

A tavalyi nagysikerű újítások óta (Red Stag, Honey, Devil’s Cut) kicsit csöndben volt a Kentucky állambéli Clermont városka italgyára, de nem kell sokat várnunk az idei újdonságaikra. Augusztusban jön az új Jim Beam széria, a Signature Craft.

A 12 éves klasszikus bourbon nem a szokványos 7 decis kiszerelésben, hanem a prémium whiskeykre jellemző 7ésfeles palackban várja majd a szomjas italozókat. A hordós érlelésnek köszönhetően kellemes tölgyfás ízéhez egy kis vanília is párosul az orrunkban kóstolása során. A szakértők némi csokoládés és fahéj jegyeit is felfedezhetik az új bourbon kortyolgatása közben. Ahogy a borra mondják, úgy ezt a whiskeyt is azzal a jelzővel emlegetik: testes. Az utóíze fűszeres, hosszan a szánkban sejteti magát. Az ajánlott eladási ára 40 amerikai dollár lesz (cca. 9.000 HUF), ami teljesen rendben van ha a prémium kategória áraihoz hasonlítjuk.

Mivel nem úgy szokott lenni, hogy csak úgy piacra dobnak egy italt, most sem csinálja másképp a Jim Beam. Ősszel jön a 12 éves tesója is, ha pontosak akarunk lenni, akkor a kishuga. A Signature Craft Rare Spanish Brandy egy olyan újítás, amelyet eddig még senki nem csinált. A máshol már használt brandy-s hordóban érlelés helyett ebbe a whiskeybe beletöltik a spanyol brandy-t!!! Lovely! :-) A szakértők szerint nyilván ez “szentségtörés”, de a brandynek köszönhetően a testes bourbon kicsit édesebb lesz, kicsit érződik rajta a brandyből a mazsola és a datolya, amellyel egy teljes új stílust teremt meg. Az ajánlott fogyasztói ára ennek is 40 dollár, 9ezer.

Az augusztusi megjelenés a bourboni őshazában értendő, de reméljük még az idén legurítanak pár hordóval az európaiaknak is.

Addig is kóstold meg az itthon kapható Jim Beamek bármelyikét. Jó hír, hogy akár pár kattintás után otthonodban is ízlelgetheted a kentucky-i bourbont. Ha megrendeled webshopunkból, este 6 és reggel 6 között 30 percen belül házhoz visszük neked.

Kapcsolódó videók:

Kapcsolódó játékunk:

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!