2013. május 30. csütörtök

SÁSKÁS ABSINTH

Hölgyeim és Uraim!  Eddig balgán hihettük azt, hogy az abszintzselé az nagy dolog. Nos, tévedtünk. Itt az idei év eddigi legdurvábbnak ígérkező itala, az Absinth Beetle, avagy bazinagy bogár a zöld szeszben!

A világ számos táján dívik az az okosság, hogy valamilyen állat vagy növény szeszbe áztatása extra ízt, illatot, gyógyhatást (némely esetben szexuális izgalmat) kölcsönöz a nedű elfogyasztójának. Láttunk már tequilás kukacot, whiskyben úszkáló gyíkot vagy rizsborba áztatott mérgeskígyót (egy korábbi cikkünkben írtunk ezekről: A világ legütősebb italai ), de meg kell hagyni ez az újdonság is bekerülhet simán a top 10-be, ha az extrém “állatos” piákról van szó.

Az Absinth Beetle származási helye Csehország, azon belül is egy Prága melletti kisváros, ahol ezt az unikumot kitalálták és megalkották. A cseh abszintok messze földről híresek, némely italguru azt állítja, hogy kenterbe verik a franciák féle zöld alkoholt. (A cseh variánst egyébként absinth-nak, a franciáknál készülőt pedig absinthe-nak szokás írni. – A szerk.)

A bogár, amit az üveg rejt, egy Pápua Új-Guineán őshonos levélutánzó sáska, latin nevén Eurycantha horryda. Felettébb ínycsiklandozó jószág, már akinek… Az angol neve igazán találó: Spiny Devil Walkingstick (szabad fordításban: az Ördög tuskés sétapálcája).

Ez a limitált kiadású “afrodiziákum” kiskereskedelmi forgalomba csak szülőföldjén, Csehországban került, de ott is pikk-pakk elkapkodták. Azonban az originalabsinthe.com-on még rendelhető potom 88 font (cca. 30 rugó) + szállítási költségért. Egy pöttyet borsos az ára, de egy igazán elvetemült piaimádónak, vagy absinth-kedvelőnek nem hiányozhat a bárszekrényéből.

A cikkünket nem is tudjuk mással zárni, mint egy kis kedvcsinálóval. Vannak, akik már bevállalták fogadásból vagy csak heccből a sáska elfogyasztását. Nos íme egy képes bizonyíték:

Aki ivott már jófajta ágyas páleszt és megette utána a benne ázott aszaltgyümit, az tudja, hogy ember legyen a talpán, aki bele nem remeg. A videónk főhőse is eldőlt a végén.
Beteg! :-)

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!