2013. március 23. szombat

BEMUTATKOZIK A FAMOUS GROUSE

Már Magyarországon is kapható Skócia elsőszámú whisky-je, a Famous Grouse Scotch Whisky. Íme egy rövid leírás, eme fenséges nedü történetéről:
Matthew Gloag a whisky-vel való kereskedést a XIX. század elején kezdte a skóciai Perth-ben. Igazán sikeressé 1860-ban vált fia – William B. Gloag – által amikorra már elég jó hírnévnek örvendett, mint a legjobb minőségű borok és égetett szeszesitalok forgalmazója.

Az italkeverés tudománya az angol piacon a konyak által vált ismertté eredetileg. Az effajta mechanizmus, – mint a különböző maláta és gabona alapanyagú whisky-k kombinálásának művészete – annak érdekében vált e kultúra részévé, hogy minél változatosabb és izgalmasan érdekes ízt (ízeket) lehessen elérni.

1897-től számít a Famous Grouse szimbólumának a fajd madár, melyet Matthew Gloag lánya tett a termék motívumává. A név úgy formálódott “Famous Grouse”-sá, ahogy a márka népszerűsége nőtt.

Az 1930-as évekre a Famous Grouse a világ italszakértőinek kedvenc választásává vált Angliától, Európán és Ázsián át, egészen Ausztráliáig.
1935-ben Matthew “Willie” Gloag felépítette a saját palackozó üzemét és vámraktárát, amely a legjobban felszerelt intézmény volt ezekben az időkben.

A név eredete

A Famous Grouse rajongói magát a termék szimbólumát is nagyra értékelik. A “Nevezetes Fajdmadár” nevéhez ugyanis meglehetősen érdekes tények kapcsolódnak. A “Famous Grouse”-hoz fűződő történet szerint ugyanis a vadon élő skót madár – egyrészt rendkívüli vizuális élményt jelenthet sűrű, lazacvörös, előkelő tollazatával; másrészt anno a királyi vadászatok alkalmával is előkelő zsákmánynak bizonyult, tehát egyfajta tradíció kötődik ehhez a madárhoz.

A Famous Grouse napjainkban

Éves szinten több mint 2 millió kartont értékesítenek világszerte.

  • Szín: Teljes aranylóan sárga szín
  • Illat: Erős aromájú, friss
  • Testesség: Könnyűtől a közepesig
  • Íz: Eleinte egyenesen édeskés, mályvacukor ízű, krémes, enyhén citromos aztán kicsit mogyoróízű.
  • Utóíz: Száraz íz, könnyű füstös és gyengén burkolt érzet.
  • Összefoglalva: Gazdag, elegáns és selymes

Mától rendelheted webshopunkból is és mi 30 percen belül házhoz szállítjuk neked Budapest területén díjmentesen!

Kapcsolódó cikkünk:

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!