2013. február 28. csütörtök

ÚJ HEINEKEN SÖR A 60 ÉVESEKNEK!

Az idősebb sörivóknak hozna létre termékeket a Heineken, hogy kitűnjön riválisai közül, amelyek a fiatal fogyasztói szegmens igényeire összpontosítanak. A holland cég jelenleg adatot gyűjt és betekintést keres.

 

Ideas Brewery néven crowd-sourcing oldalt hozott létre a Heineken, hogy információkat és ötleteket kapjon az idősebb korosztály sörfogyasztási szokásairól. Így például arra ösztönözte rajongóit, hogy készítsenek dokumentumfilmet az idősebb generáció ünneplésére.

E fogyasztói betekintés projektet arra használja a cég, hogy új termékeket fejlesszen ki lager és cider márkái – az Amstel és a Birra Moretti- körében, jobban megfelelve a célcsoport speciális igényeinek.

“Úgy látjuk, a világ öregedő népessége, egyre hosszabb ideig él. A söriparban a hangsúly hagyományosan a fiatalabb fogyasztói csoportokon van – mi azonban minden korosztályban látunk potenciált”- idézi a marketingweek, a cég szóvivőjét.

A szektor- beleértve a Heinekent is- valóban az ifjabb fogyasztókra koncentrált, az elmúlt években- főleg a sportot, a zenét és a baráti kapcsolatokat használva reklámeszközként. Szakértők szerint ugyanakkor a gyártók “hatalmas” lehetőségek elszalasztását kockáztatják azzal, hogy figyelmen kívül hagyják az idősebb generációt.

A “baby boom” nemzedék nagyobb rendelkezésre álló jövedelemmel bír, továbbá előnyt jelenthet az a kiskereskedelmi trend, amelynek nyomán több vendéglátó- egységet helyeznek üzembe a bevásárló övezetekben. Az idősebbek ugyan nem isznak jelentős mennyiségű árpalevet, ám prémium élményt keresnek a sörfogyasztásban.

A Heineken innovációi egyben a csökkenő európai sörfogyasztásra is választ jelentenek.

Kortyolnál egy hideg Heinekent? Webshopunkban megtalálod ITT! Rendeld most és mi fél órán belül házhoz visszük neked Budapest területén belül díjmentesen!

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: Marketinginfo.hu

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!