2013. január 30. szerda

66 MILLIÓ FORINTOS BOR

Elkelt minden idők egyik legjobb bora. Merész dolog persze ilyet kijelenteni, de az 1947-es évjáratú Chateau Cheval Blanc-t sokan minden idők egyik legjobb borának tartják. Ez persze ízlés kérdése is, egy azonban biztos: a piac ritkán téved, márpedig az elmúlt évtizedekben elképesztő összegeket fizettek ki egy-egy palackért. Például most is.

A 47-es Chateau Cheval Blanc igazi legenda, státuszát mi sem bizonyítja jobban, mint az A osztályú besorolás a nagy presztízsű Saint-Emilion minősítésen, nem is beszélve arról, hogy egy magángyűjtő 304 580 dollárt fizetett egyetlen palackjáért egy genfi árverésen. Ezzel ez lett minden idők legdrágább bora.

A Chateau Cheval Blanc 47-es borának árát nem csupán ritkasága húzza fel, hanem hosszú távon garantált minősége is, így nem csoda, hogy a napokban Hongkongban megrendezett árverésen is tarolt.

Igaz, ezúttal messze nem sikerült elérni a 300 ezer dolláros árat, hiszen a hat palackért összesen fizetett a vevő 83 845 dollárt, ám a 18 millió 530 ezer forintot sem neveznénk kevésnek.

Az 1947-est a szakemberek minden idők egyik legjobb évjáratának tartják Bordeaux környékén, a kevés eső és az egész nyáron át tartó meleg Pierre Luton, a Chateau Cheval Blanc menedzsere szerint voltaképp „a természet véletlen balesete” volt.

Chateau Cheval Blanc Bordeaux Saint-Emilion régiójának egyik legkiemelkedőbb borászata, egyike annak a négy pincészetnek, amelynek bora Premier Grand Cru Classá (A) minősítést kapott a Saint-Emiliontól.

Forrás

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!