2013. január 30. szerda

35 MILLIÓ FORINTOS WHISKEY

Minden idők egyik legöregebb és legkülönlegesebb Islay Single Malt whisky-je cserélt gazdát nemrég, amikor egy árverésen 160 ezer dollárt fizettek egy 1957-es Bowmore-ért. Minden cseppje arany.

A whisky-rajongók alighanem egyetértenek velünk abban, hogy az egyik legnagyobb különlegesség az az 1957-es Bowmore Islay Single Malt, amelyet nemrégiben árvereztek el. Immár harmadik alkalommal, tesszük hozzá, ám ebből kétszer sikertelenül. Most azonban a vevő nem kevesebb, mint 160 ezer dollárt, azaz 35 millió forintot adott egyetlen üvegért.

Az Islay szigetén található Bowmore cégnél 1957-től 2011-ig a legfinomabb tölgyfahordóban érlelt whisky a lepárló legnagyobb különlegessége. Ami nem csekélység, hiszen a Bowmore egyike a legendás skót whiskygyártóknak.

Az 1957 óta érlelődő különlegességből egyébként összesen 12 üveggel létezik, a most elárverezett ezek közül a No.1. Az aukció külön szépsége, hogy a befolyt (nem csekély) összeg jótékony célra megy.

Érdemes pár szót ejteni a körítésről is, hiszen a whisky üvege sem akármilyen. A kézzel készített palack a világ legnevesebb üvegművészei közül kettő, Nichola Burns és Brodie Nairn keze munkáját dicséri.

Az üvegen magán és annak nyakán is platinadarabkák, illetve –borítás található, belevésve a whisky kora. A dugó szintén platina, és Skócia egyik vezető ékszerészete, a Hamilton & Inches készítette.

Ha mindez nem lenne elég, a fadoboz is igazi különlegesség, melynek gyártója Peter Toaig és természetesen mi másból is lehetne, mint skót tölgyfából.

Forrás

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!