2012. december 5. szerda

A MEGGYPÁLINKA ÉVE JÖN

Tizenkét prémium pálinka kerül a 2013-as, különleges blendbe – Magyarország ismét közösen készíti el az év pálinkáját, ezúttal meggyből. Hazánk pálinkaházainak szakemberei együtt zsűrizték a főzdék által beküldött prémium tételeket, amelyek házasítását, azaz a különleges blendet a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg a közönség.

2013 a meggy éve! A tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon május 16-19 között folytatódik a rendezvény kedvelt, tematikus sorozata, amelyben minden évben egy kiválasztott gyümölcsé, a pálinka legfontosabb alapanyagáé a főszerep. A szilva és a barack után a meggy következik.

Az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet az ország pálinkafőzdéinek legjobb meggypárlataiból blendelnek. A zsűri vakkóstolás során választotta ki a legjobb tételeket, a bírák pedig maguk a pálinkafőző-mesterek voltak, így Rádai Erzsébet a Zwack Pálinka Maunfaktúrától, Vasas Beáta a Schiszler Pálinkaháztól, Berkes Géza a Harmatrázó Pálinkaháztól, Békési Zoltán a Békési Pálinkamanufaktúrától és Márton András a Rézangyaltól. A vakkóstolást a Rézangyal főkóstolója, Borbáth Gabriella felügyelte.

A szakemberek végül tíz főzde tizenkét meggypálinkáját, köztük cigány- és vadmeggy párlatokat választottak ki, így az év pálinkájába végül Schiszler, Márton és lányai, Villányi, Békési, Rézangyal, Gusto, Hírös, Csalló, Harmatrázó, Újfehértói Fürtös pálinkák kerülnek. A különleges blend egészen tavaszig pihen, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

A kereskedelmi főzdék prémium meggypálinkáinak házasításával létrehozott blendelt párlatból összesen 1 500 db 0,5 literes egyedi tervezésű palack készül a tavaszi fesztiválra.

Forrás

Pálinkakínálatunkat tekintsd meg ITT!

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!