2012. szeptember 12. szerda

KOMOLY TERROR TÁMADÁST AKADÁLYOZOTT MEG A TEK! :-D

A hallgatóknak többek között Star Wars-film jeleneteket kellett forgatniuk, órák közben is berontottak a termekbe “fénykardozni”. Az egyik jelmezes játékpisztolyát nézhették fegyvernek, ami miatt riasztották a rendőrséget és a Terrorelhárítási Központot. Egy Luke Skywalker jelmezbe öltözött fiatalt vitték el a rendőrök az egyetemről, ellene garázdaság miatt eljárást indítanak. A kar dékánja rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az esetet.

Kiürítették a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet szerda délelőtt. Diákok és tanárok az MTI tudósítójának azt mondták, hogy egy fegyveres van az épületben.

Kommandósok és mentők is érkeztek a helyszínre

Bényi Mónika, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy bejelentésre érkeztek a rendőrök az egyetemhez, mert egy férfi bement az egyik előadóba, és egy fegyvert tett az asztalra. A rendőrségi eljárás jelenleg folyamatban van – tette hozzá.

Játékpisztoly volt a fegyver

Később szemtanúk elmondták, hogy nem valódi fegyvert, hanem egy játékpisztolyt vett elő egy hallgató az egyetemen. Lóránt Bálint egyetemi hallgató közölte: a vegyészmérnöki és biomérnöki kar egyik előadótermében történt az eset. A teremben nagyjából százan voltak, amikor a kar egyik hallgatója elővette a játékpisztolyt – mondta Lóránt Bálint.

Hozzátette: úgy tudja, hogy az érintett hallgatót a rendőrök kikísérték az egyetem épületéből.

A rendőrség a Budafoki utat a Szent Gellért tér közelében lezárta, az egyetem kapuját kommandósok őrizték.

Még a Műegyetem egyik termében elfogták a terrorelhárítók azt a fiatal férfit, aki szerdán fürdőköpenyben ült be az egyik előadásra, majd fegyverét a padra tette – közölte Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója az MTI-vel a helyszínen.

Százharmincan voltak a teremben. A hat-nyolc perc alatt kiérkező egységek még “kicsengetés előtt” behatoltak az előadóba, és elfogták a férfit, akit aztán a rendőrök előállítottak – mondta a főigazgató.

“Teljesen élethűnek” tűnt a pisztoly – tette hozzá, és a padra tett fegyverről készült fotót telefonján meg is mutatta az újságíróknak. A fekete pisztoly egy Parabellumra hasonlított.

Az atv.hu-nak az egyik diák elmondta, hogy az óra közepén bejött egy rendőr és kiparancsolta a diákokat az épületből, majd kifelé menet látták, hogy a Terrorelhárítási Központ kommandósai és mentősök is a helyszínre érkeztek.

Másodéves biomérnök ült be fegyverrel az órára

Helyszíni tudósítónk a diákok elmondása alapján beszámolt róla, hogy egy másodéves biomérnök hallgató lehet a “fegyveres”, aki a CH épület C14-es tantermébe ment be, ott tette le az asztalra fegyverét. Arról is beszámolt, hogy az elsőéves hallgatóknak az volt a feladatuk, hogy jeleneteket forgassanak egy filmhez, a diákok szerint a játékpisztolyos rész ennek része lehetett.

Az MTI azt írta, más diákok szerint a teremben pánik tört ki, a hallgatók kirohantak onnan, és értesítették a rendőrséget.

Az atv.hu-nak az egyik “gólya” beszámolt róla, hogy olyan filmek forgatását kapták feladatul, mint például a Bosszúállók, vagy a Star Wars. Elmondása szerint szerda délelőtt például az egyik órára váratlanul berontott két Star Wars-jelemezbe öltözött fiú és elkezdtek “fénykardozni” az órán. Később a rendőrök egy Luke Skywalker jelmezbe öltözött fiatalt vezettek el.

Észrevették a fegyvert, szó nélkül kimentek és jelentették

Hornyánszky Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vegyészmérnöki kara dékáni hivatalának vezetője szerda kora délután elmondta, az épület kiürítése rendben zajlott, de már mindenki visszatérhetett az egyetemre.

Az intézményben éppen egyetemi napok vannak – tette hozzá a hivatalvezető. A rendezvény honlapján elérhető információk szerint az eseménysorozaton egyebek mellett különböző zenei programok és kiállítások várják az érdeklődőket.

Egy második évfolyamos hallgató volt az a férfi, akit biokémia előadás közben vittek el a kommandósok, mert fürdőköpenyben ült be órára, és asztalára egy fegyvert tett ki – mondta Pokol György, a BME vegyészmérnöki karának dékánja az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után. A dékán közölte: már tartott az előadás, amikor a hallgató “furcsa öltözékében” beült a terembe. A mellette ülő két társa vette észre a fegyvert,  és szó nélkül kiment az előadóból, hogy értesítse az egyetem rendészetét.

Ezután rövid időn belül megérkeztek a rendőrök, akik azonnal elfogták a férfit – mondta a dékán, aki rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az esetet.

Garázdaság miatt eljárás indul a jelmezes fiú ellen

A XI. kerületi rendőrség garázdaság miatt indít eljárást azzal az egyetemi hallgatóvak szemben, aki egy fegyvernek látszó tárggyal ült be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem biokémiai előadására – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-nek. Bényi Mónika közölte, hogy miután a férfit az előadóban elfogták a terrorelhárítók, a kerületi kapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatják ki.

A rendőrségi akciónak jelentős anyagi vonzata volt, amelyet egyelőre a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ visel – jegyezte meg a szóvivő.

Forrás

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!