2012. augusztus 22. szerda

SÖRT FŐZNEK A FEHÉR HÁZBAN!

 Obama, mint az köztudott elég sok mindenben úttörőnek mondható az amerikai elnökök között. Ha az italozási szokásait nézzük, akkor ebben is kiváltságos a korábbi államfőkhöz képest, ugyanis elmondhatja, hogy neki saját sörfőzdéje van a Fehér Ház falain belül.

A sört nem is hívhatnák másként, mint White House Honey Ale, amelyet mint utólag kiderült már tavaly január (!!!) óta kortyolgat Mr. Barack. Obama saját kérésére szereztek be és állítottak fel egy otthoni sörfőző szettet, amelyet természetesen saját tőkéből és nem az amerikai adófizetők pénzéből vásároltak (na persze…).

Mint ahogy a nevéből is kiderül ez a sör bizony mézes, de nem is akármilyen mézt kevernek az ale mellé. A Fehér Ház melletti parkban található méhkaptárok aranysárga végtermékét vegyítik a barna sörhöz.

A Fehér Ház séfje szerint tradícionális módon állítják elő a sört, mielőtt palackozzák és felcímkézik. Természetesen a címkén nem is szerepelhet más, mint maga a Fehér Ház.

A sörfőzde természetesen nem üzemel folyamatosan, mivel csak jeles eseményekkor indítják be a gépeket, ekkor is csak minimális mennyiséget állítanak elő: Super Bowl Party – 10 gallon (38 liter), Szent Patrik’s Day Party – 8 gallon (30 liter), stb.

2012-ben tovább fejlesztették a főzőtudományukat és immár két féle ale-t is kínálnak az elnök vendégei részére: White House Honey Blonde és White House Honey Porter.

Egy korábbi elnök, bizonyos Thomas Jefferson-ról is köztudott volt, hogy saját sörfőzdét üzemeltetett, viszont ő a tevékenységet biztosan nem a Fehér Házban folytatta.

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!