2012. július 12. csütörtök

SÖRÖS LOBBI INDUL A JÖVEDÉKI EMELÉS ELLEN

Mint azt tegnap a Kormány nyilvánosságra hozta, 2013. januárban az alkoholtermékek piacát ismét jövedékiadó-emeléssel súlytják. Nos, a sörgyártók az emelés elvetése mellett lobbiznának a kormánynál, különben kénytelenek lesznek drágábban adni az aranysárga nedűt.

Konzultációt kezdeményeznének a sörgyártók a döntéshozókkal annak érdekében, hogy felvázolják a januártól tervezett 10 százalékos jövedéki adó emelés negatív következményeit. „Számokkal is be tudjuk bizonyítani a kormánynak, hogy nem éri majd el a várt jövedéki-és forgalmi adó bevételeket. Az adóemelést ugyanis a gyártók kénytelenek lesznek áthárítani a fogyasztókra. A drágulás pedig a fogyasztás visszaeséséhez vezet” – mondta a Világgazdaságnak Csíkné Kovács Klára. A Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke hozzátette: nem értik a kormány időzítését sem, hiszen a hazai sörpiac öt évig tartó mélyrepülése éppen most látszik megfordulni. Tavaly ugyanis már 3,8 százalékkal bővült az értékesítés. Csíkné szerint a jövedéki adó emelése újra „agyonvágná” az iparágat.

A sörgyártók legutóbbi éves jelentése rámutat, hogy a sikeres év, illetve az emelkedő áfa, jövedéki adó és termékdíj eredményeképpen a tagvállalatok tavaly összesen mintegy 61 milliárd forint adót fizettek be a magyar államnak. A teljes adóbefizetés 56 százalékát a jövedéki adó tette ki, emellett a sörgyárak többek között 19 milliárd forint ÁFÁ-t, 1,5 milliárd forint környezetvédelmi termékdíjat és 3,8 milliárd forint bérjellegű járulékot és adót juttattak a költségvetésbe.
(Világgazdaság Online, Vég Márton)

Tudtad, hogy még mindig tart óriási sörakciónk?!

Rendeld kedvencedet INNEN szupermarket áron! Budapest egész területén 30 percen belül szállítási díj nélkül visszük neked a jégbe hűtött söröket!

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!