2012. július 24. kedd

LECSAPOTT AZ ADÓHATÓSÁG A HAJÓGYÁRI-SZIGET SZÓRAKOZÓHELYEIRE

Mintegy 150 adóellenőr és pénzügyőr vizsgálódott a múlt hét végén a budapesti Hajógyári-sziget éjszakai szórakozóhelyein; a razzia várhatóan súlyos bírság kiszabását és bezárást is eredményezhet – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a múlt péntek és szombat éjszakai razziával az egyenruhás és civil ellenőrök kifejezetten olyan vállalkozásokat vettek célba, amelyek mögött a “költségvetést tudatosan megkárosító személyek állnak”.
A pénteki ellenőrzések tapasztalatai szerint a költségvetést tudatosan megkárosítva, a tényleges bevételt eltitkolva működik a szórakozóhelyek 80 százaléka, ezért szombaton már egész éjjel jelen volt a hatóság a szigeten.
A NAV munkatársai feltérképezték az üzletek nyitó és záró árukészletét, és több mint húsz esetben “pénztárrovanccsal egybekötött forgalomszámlálást” végeztek. Míg az ellenőrök ott voltak, “pörögtek a pénztárgépek”, és telefonon próbálták meg bejelenteni a foglalkoztatottakat – tették hozzá.
A jövedéki termékek származásának és a forgalmazásra vonatkozó szabályok betartásának vizsgálata arra derített fényt, hogy a szórakozóhelyek 86 százaléka e téren is jogsértést követ el. Az adózatlan vagy igazolatlan eredetű árukészleteket a pénzügyőrök lefoglalták.
A költségvetésnek kárt okozó szabálytalanságokon túl, a mobillabor helyszíni tapasztalatai szerint a vendégeket is megkárosíthatták, hiszen a palackok tartalma a gyártó által feltüntetettnél alacsonyabb alkoholtartalmat mutatott – írták a közleményben.
Az MTI érdeklődésére a hatóság az ellenőrzéssel kapcsolatban további részleteket nem kívánt közölni.

Forrás
 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!