2012. július 22. vasárnap

FÖLDÖN KÍVÜLI BOR: METEOROS CABERNET

Ian Hutcheon, a brit üzletember ötvözte két szenvedélyét, a csillagászatot és a borászatot, így alkotva meg a világ első földönkívüli borát, melyet egy 4,5 milliárd éves meteoritdarabbal dobott fel.

A kb. 7 centiméter átmérőjű követ egy magángyűjtőtől kapta, az állítólag 6000 évvel ezelőtt csapódott a Földbe a chilei Atacama sivatagban.

„Az ötlet, hogy ezt valahogy a borba csempésszük onnan jött, hogy mindenkinek meg akartam adni a lehetőséget, hogy valami földöntúlit érinthessen” – mondta Hutcheon, aki a chilei Cachapoal völgyben lévő Tremonte pincészetében meg is alkotta a különleges italt.

A hordókba, melyekben a cabernet sauvignon erjedt, beletettek a meteoritból, majd bent is hagyták 12 hónapon át. Az így elkészült bort végül egy másik cabernet sauvignonnal keverték össze. Hutcheon úgy véli, a meteorit „eleven ízt” ad a bornak.

A Meteorito egyelőre csak a chilei Centro Astronomico Tagua Tagua-ban, abban az obszervatóriumban szerezhető be, melyet Hutcheon 2007-ben indított el, de a csillagász-borász hamar szeretné beindítani az exportot. Körülbelül 10 ezer liter készült a különleges borból, mely remélhetőleg hamarosan világszerte megtalálható lesz.

Forrás

Te is innál egy jó Cabernet Sauvignont?
Rendeld meg kedvencedet webáruházunkból ITT.

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!