2012. június 27. szerda

KÉT ÉV NYOLC HÓNAPOT ÜLNEK A WEST-BALKÁN TRAGÉDIA FELELŐSEI

A mai ítélethirdetésen mind a négy vádlottat letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság – közölte az MTI.

Szalontai Győző és 3 társa

Két év, nyolc hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a West Balkánban másfél évvel ezelőtt történt, három halálos áldozatot követelő diszkótragédia négy vádlottját a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében.

A Nyugati téri – azóta bezárt – szórakozóhelyen 2011. január 15-én éjjel mintegy háromezer fiatal volt egyszerre, amikor egy lépcsőházi tumultusban három lány megfulladt, tucatnyian pedig megsérültek.

Az elsőfokú ítélet halálos tömegszerencsétlenséget okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek a négy vádlottat, melyért a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A vádlottak, akik szervezők, illetve biztonsági őrök voltak az eljárás során tagadták bűnösségüket, védőik felmentést kértek.

A harmadrendű vádlottat közokirat-hamisítás miatt is elmarasztalták.

Az ítélet indokolása fél 11 után nem sokkal is tartott még. Ebben egyebek mellett az hangzott el, hogy a szervezők előzetesen nem győződtek meg arról, alkalmas-e a helyszín egy ilyen rendezvényhez, befér-e annyi vendég, amennyit terveztek, valamint az épület lépcsője alkalmas-es szükség esetén a gyors kiürítésre. Az is elhangzott, hogy a rendezvényen nem szakképzett biztonsági őröket alkalmaztak.

Forrás

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!