2012. május 22. kedd

FOCI ADÓ!!! EZEN MÁR CSAK NEVETNI TUDUNK… :-D

Különös meglepetést tartogat a focinézők számára az egyébként betegesen focimániás Orbán Viktor. A 2012-es Foci Eb-nek és az Olimpiának a közvetítési jogait az adófizetők pénzéből, azaz általunk fenntartott MTVA (Médiaszolgáltatást Támogató és Vagyonkezelő Alap) vásárolta meg.

Ezzel még semmi baj nincs is. Az a minimum, hogy ezek a fontos sportesemények eljussanak az emberekhez. Az azonban megdöbbentő, hogy a szolgáltatáshoz kapcsolódva hatalmas sarcot készül kivetni a hatóság. Minden nyilvános eseménynek minősülő közvetítés ugyanis az értelmezésük szerint jogdíjköteles és a jogdíj mértéke oly brutális, hogy azt a vetítéseket vállaló helyek többsége nem tudja kigazdálkodni a bevételeiből.

Egyetlen csoportmeccs leadása a kocsmai TV-n 20.000 forintba kerül az üzemeltetőnek, mivel ezekből naponta 2 is van, ezért minden egyes szórakozóhelyről 40.000 forintot kell befizetni állambácsinak naponta. A helyzetet még zordabbá teszi az a tény, hogy a fontosabb meccsek esetében külön szorzók élnek. Így egy középdöntők 30.000 forintba kerülnek, az elődöntők 40.000 forintba, a döntő pedig 50.000 forint megfizetése után vetíthető.

A szabályozás nem tesz különbséget kisebb és nagyobb helyek között, mert 150 néző alatt mindenkit egy kalap alá vesz és a fenti tarifát határozza meg. Aki bevállalja a nyilvános közvetítést bejelentés és fizetés nélkül, az várhatóan tetemes bírságot is kaphat a nyakába. Persze azt is meg kell jegyezni, hogy csomagáron is meg lehet vásárolni a közvetítési jogot. Potom 300.000 forintért nyugodtan hátradőlhetnek a falusi kiskocsmák tulajai. Viszont sietniük kell, mert május 31-ig be kell jelenteni az igényt és az EB megkezdéséig meg is kell kapja a pénzt a közvetítő Kreatrend Kft.

Mire jó mindez? Egyszerűen arra, hogy újabb lehetőséget teremtettek a sarcolásra, kriminalizálják már a legkisebb sörözőket is. A dohányzók szórakozóhelyekről való elüldözése után most a focirajongók elüldözése következik. Lassan ott tartunk, mint az ötvenes években, amikor elhúzott függönyök mögött a szinte teljesen lehalkított rádión nagyapáink a Szabad Európát hallgatták. Mi most így nézhetjük otthon a foci EB-t és majd az Olimpiát is.

Forrás

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!