2012. május 29. kedd

BÉKÉSI PÁLINKA PROGRAMOK

A “Megaszombaton” adták át a Pálinka Trezort, a diákokat gyermeknap és sportágválasztó várta Dánfokon, a VI. Békési Pálinkaünnep és a Körösök Völgye Fesztivál részeként fellépett a Bikini együttes, és egy nagy bejelentést is tettek a helyi gasztronómia zászlóshajójinak számító cégek.

A szombati eseménysorozat egyik legfőbb attrakciójaként a Békési Pálinka Centrumban átadták az országos szinten is egyedülálló Pálinka Trezort. Az ünnepélyes avató ünnepségen Békési Zoltán, a Békési Pálinka Zrt. vezérigazgatója elmondta, a biztonsági tárolószekrényekből és érlelőkamrákból álló létesítményt azon pálinkakedvelők számára hozták létre, akik legkiválóbb nedűiket – mint értéket – folyamatosan biztonságos körülmények között kívánják tartani. A trezor a kiváló italok számára egész évben a legoptimálisabb, 18 fokos hőmérsékletet, valamint a legkedvezőbb páratartalmat biztosítja.

Németh Tibor, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Békés megyei kirendeltség-vezetője és Izsó Gábor, a házigazda város polgármestere is a nedű turizmusban betöltött egyre karakteresebb szerepéről beszélt köszöntőjében. Később Izsó Gábor indította el – stílszerűen interneten keresztül – a szezon első pálinkájának főzését.

Eközben Dánfokon gyermeknappal és sportágválasztóval várták a diákokat, akik a borús idő ellenére is több százan látogattak ki a programokra, és próbálták ki magukat a kosárlabdától a bokszig, sok-sok állomáshelyen. A fiatalok között nyeremények is gazdára találtak. Kőhajításnyira az üdülőcentrumtól, a Békési Kishajó-kikötőben is több százan nyüzsögtek a Körös Kupa elnevezésű, négy kategóriában megtartott látványos sárkányhajóversenyen.

A megmérettetésre Gyuláról és a megyeszékhelyről is szép számmal érkeztek az egyre népszerűbb sportág iránt érdeklődők, s a helyezésektől függetlenül a hangulatra sem lehetett panasz. Az egyébként külön érdekesség, hogy az általános iskolások között a “Kereket oldunk” fantázianevű csapat győzött. A középiskolák kategóriájában a Vízmű tagjai, míg az Amatőr családi versenyben a “Viharsarki Sárkányok” nem találtak legyőzőkre. A cégeknél az Öreg Gumis lett az első, megelőzve a reményteljes “Leánybúcsú” elnevezésű formációt.

Az összes rendezvényt keretbe foglalta a Körösök Völgye Határtalan Vándortúra és Fesztivál, amelynek célja, hogy minél többekkel megismertessék a Körösöket és a Tiszát összekötő Zöld folyosó természeti és turisztikai értéit, s javítsák a térségi magyar-román együttműködést. A szervezők fontos küldetésnek tekintik, hogy népszerűsítsék a Körösök völgyét, mint turisztikai márkát a belföldi turizmus palettáján. Délután a VI. Békési Pálinka Ünnep egyes rendezvényei is “kiköltöztek” Dánfokra, jó néhány érdekes programmal. A megarendezvényt pedig szombaton este a Bikini együttes több ezer néző előtt megtartott koncertje és retro diszkó zárta.

Összefognak a Békési márkanév további erősítésért

A Békési Pálinka Zrt. és a békési kolbászt készítő Békési Húsfeldolgozó Kft. a jövőben, közös marketing akciókkal összehangolja tevékenységét a Békési márkanév erősítése érdekében — jelentette be szombaton délután Dánfokon Békési Zoltán és Kovács István, a húsfeldolgozó ügyvezetője. Ennek keretében jövőre együtt rendezik meg a békési pálinka- és kolbászünnepet. Emellett minden olyan terméket és céget bevonnának az együttműködésbe, amely öregbíti a Békési márkák hírnevét.

Forrás

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!