2012. május 2. szerda

50 éves a Stolichnaya paprikás és mézes vodkája

Ki gondolná, hogy olyan mint ízesített vodka immár 50 éve jelen van a nagyvilágban? Pedig nincs mese, a Stolichnaya (továbbiakban Stoli) 1962-ben palackozta először a Stoli Pertsovka (Paprika) és Okhotnichya (Méz és fűszerek) elnevezésű vodka különlegességét. A félévszázados ünnep alkalmából kicsit modernizálták a két fajtát és újra piacra dobták. Így született meg a Stoli Hot és a Stoli Sticki.

Stoli Hot Jalapeno Flavored Premium Vodka
Ahogy azt már említettük ez a modernizált, “nyugatiasított” Pertsovka újdonsült változata. A paprikás vodkák manapság elég elterjedtek, a svéd Absolut Peppartól elkezdve az ukrán Nemiroff Honey Pepperen keresztül elég sok italgyártó próbálkozott már ezzel az iránnyal, több kevesebb sikerrel véve az akadályokat. Aki szereti a paprikás italokat, annak jó barátja lehet a Jalapeno paprikás Stoli ugyanis, egy az egyben olyan az íze, mintha a paprika levét innánk. Az illata nem annyira markáns, de az íz kárpótol. Annyira nem is csípős, mint mondjuk egy Naga Chilli Vodka (lásd korábbi írásunk) és az Absolut Peppar is combosabb a Stolinál, de emiatt szerintünk jobban élvezhetőbb is.

Stoli Sticki Honey Flavored Vodka
Nos igen, ha a paprikás variációt dicsértük, akkor  a mézes Stolit ajnározzuk… Már az illata is magával ragad, olyan mintha mézzel leöntenénk egy rózsabokrot és belefeküdnénk. Parfüm, amolyan nagymamásan. Finoman, lágyan simogatja a nyelvünk az édeskés méz íze, nem olyan ütős, mint a mézes whiskyk korábban (lásd írásunkat a mézes whiskyk világáról ITT). Vodkás gumicukor készítéséhez ajánlott! (recept)

Az új Stolik még nem kaphatók Magyarországon, de számos külföldi webshop kínálja már portékaként 25 USD körüli áron (cca. 5400 HUF).

Vodkáznál egyet, de nincs kedved a boltba menni érte?

Rendeld meg webshopunkon kedvencedet és mi fél órán belül házhoz visszük neked.

Kattints IDE!

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!