2012. április 1. vasárnap

Szigorítják a marihuána vásárlását hazánkban

A kormány szigorítja a fűpolitikát, új adókat vet ki a marihuánára és csak 18 éven felülieknek teszi lehetővé, hogy vásároljanak a termékből

“Rájöttünk, hogy végzetesen felelőtlenek voltunk, amikor a dohányzás szigorításával együtt nem korlátoztuk a fű kereskedelmét is,” jelentette ki Soltész Miklós államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában. “Elfogadhatatlan, hogy a fiatalok minden sarkon megvásárolhatják a marihuánát, és még személyi igazolványt sem kérnek tőlük. Ez így nem mehet tovább, meg kell védenünk az ifjúságot!”

A kormány ezért egy új szigorú szabályozási rendszer bevezetését tervezi, amelynek értelmében ezentúl csak az erre kijelölt helyeken lehet majd rágyújtani egy spanglira, szigorúan tilos lesz azonban füvezni egyes közterületeken, így a buszmegállókban, az éttermekben vagy az aluljárókban. A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma (NEFMI) a mai nappal közzé tette honlapján a “Nemzeti Együttműködés Fűpolitikája” című dokumentumot, amely részletes stratégiai elképzeléseket vázol fel az új konzervatív, unortodox drogpolitikai irányvonalról, amely a feketepiaci anarchia helyett az állami beavatkozás elsőbbségét hirdeti.

“Elég volt a vadliberális drogpolitikából,” hangsúlyozta Soltész. “A marihuána-forgalmazóknak ezután éppen úgy adót kell fizetniük, mint a dohánytrafikosoknak vagy a kocsmárosoknak, nincs kivétel, nem leszünk többé következmények nélküli ország.” A kannabiszt csak az erre kijelölt boltokban lehet majd megvásárolni, ahol a 18 éven felüli felnőttek az ún. Wass Albert Igazolvány (WAI) segítségével juthatnak hozzá marihuánához korlátozott mennyiségben (havi 20 gramm).

Az új mechanizmus szerint a marihuánát ezentúl csak állami licensz birtokában lehet majd termeszteni, előnyben fogják részesíteni a magyar őstermelőket. A hungarikumnak számító kenderfajták védelmére az Országgyűlésben a KDNP kezdeményezni fogja a Nemzeti Kendertanács létrehozását, és a “kender” mint védett hungarikum bejegyzését az Európai Unióban. Pannonföldön csak pannon kendert – adta ki a jelszót Rétvári Bence országgyűlési képvielő, aki szerint az idegen fajták veszélyeztetik a magyarság megmaradását a Kárpát-medencében.

Forrás

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!