2012. április 5. csütörtök

Jön a jó idő, itt a sörfagyi

A japánok ismét előrukkoltak valamivel, ami egyedülálló a világon… Íme a fagyos-habos csapolt sör.

A Kirin serfőzde elég nagy múltra tekint vissza. Ázsia összes országában tucatnyi márkájú és kiszerelésű sörüket élvezhetjük. Európában kicsit “egzotikusnak” számítanak, de elvétve lehet találkozni velük. A söreik az ázsiai piacra termettek, alkoholfokuk mérsékelt.

Az újítás az “Ichiban Shibori” sörüket érinti, amelynek csapolt változatát számos keleti ország éttermében megtaláljuk. Az új sörfajta igazából nem fagyott, csak a habja. A Kirin egy olyan speciális sörcsapot fejlesztett, ami -5 Celsius fokra fagyasztja a sört. A gyártó azzal magyarázza az újítás miben létét, hogy a sörünk a nyári melegben hamar megmelegszik és a fagyos habos megoldással akár 30 percig is kíváló hőmérsékleten tudjuk tartani vele a nedűt. A jeges Ichiban Shibori kb. 1 000 étteremben lesz fellelhető a 2012-es év végéig.

A fagyos habot készítő sörcsap levegőt tol a sörbe, ami által az felhabosodik és ezt fagyasztja meg azonnal a gép. Ahogy a videón is látszik a csapolás inkább úgy néz ki, mintha gépi fagyit raknánk a sör tetejére.

Tokióban már március közepe óta kapható a fagyos sör, a nyár beköszöntére pedig már egész Japánban élvezhető lesz az újítás. 2012 második felére ígérik, hogy az amerikai piacon is megvetik a lábukat. A siker garantált!

Koichi Matsuzawa, a Kirin elnöke így mutatta be az új sörüket: “Azt szeretnénk, hogy a fiatal sörfogyasztó korosztálynak egy plusz, új élvezetet adjunk a megszokott kis italuk mellé”.

Az idősebbek nevében kijelenthetjük szerintem, hogy az augusztusi Balaton parti nyaralás alkalmával mi is élvezettel szopogatnánk…

Bár fagyott habos sörünk még nincs, de több mint 30 féle sörből válogathatsz kedved szerint webshopunkon keresztül. Rendeld kedvencedet és mi fél órán belül házhoz visszük neked! Szállítási díj 0 Ft.

A söröket ITT találod.

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!