2012. március 26. hétfő

Íme a Skittles Vodka recept!

Ugye próbáltad már a vodkába áztatott gumicukrot? (korábban már írtunk róla: Mit tud a vodkába áztatott gumicukor?) Esetleg az abszintzselét? (Itt az új őrület: abszintzselé!)

Hadd mutassuk be a következő házi készítésű piacsodát:  a Skittles cukorral ízesített vodkát!

Nem hiszem, hogy sokan találkoztatok volna már ezzel a cukorkával, legalábbis annyira nem elterjedt a cucc, mint mondjuk egy Mentos vagy M&M’s, de azért elég sok helyen lehet már kapni nálunk is a Skittles-t.

A szigetországban (UK) eléggé felkapott rágcsálnivaló és úgy hirdetik magukat, hogy ‘Taste the rainbow’, azaz “Kóstold meg a szivárványt!”. Nálunk is ment a reklámjuk 2011 első felében a TV-kben, ami arra buzdított, hogy “fejd meg”, aztán “fald fel a szivárványt”. A szpotban egy raszta csóka fejt egy szivárványból falatozó zsiráfot, aki zsiráftej helyett Skittles cukorkákat adott…

Két féle Skittles csomaggal találkozhatsz a boltok polcain: egy savanyúcukros és egy gyümölcsös verzióval. Természetesen mindkettő a szivárvány minden színében pompázó cukrokat rejt és az M&M’s M-jéhez hasonló “S” betűvel jelölt.

Na ennyit a bemutatásról, jöjjön a recept:

Hozzávalók

 • 1,5 – 2 liter vodka (nem muszáj Grey Goose-t vagy Ciroc-ot használni , de semmiképp se adjátok alább egy Absolutnál vagy Smirnoffnál)
 • 40-50 dkg Skittles (kb. 8-10 zacskóra lesz szükséged az elkészítéshez; mi a gyümölcsös verziót ajánljuk, de ha kemény vagy rámehetsz a savanyú változatra is)
 • 4-5 db tálka
 • 4-5 db félliteres üveg (ha nem adsz a megjelenésre, csak az élvezetre, akkor jó a nagyi befőttese is, de ha házibuliban kínálod, akkor ajánlott szétnézni valamelyik dekorboltban pofásabb üvegekért)

Lépések

 1. Szelektáld a Skittles cukrokat szín szerint és mindegyiket gyűjtsd külön-külön tálkába (ehhez kell a 4-5 tálka). Kb. 60 db cukorkára lesz szükséged minden színből.
 2. A bekészített félliteres üvegek mindegyikébe tölts 4-4 deci vodkát, majd töltsd meg az üvegeket színek szerint Skittles-szel. Csavard rájuk a kupakot.
 3. Mindegyik üveget rázd fel rendesen. Minél tovább rázod, annál jobban kioldja a színt és a cukrot a vodka a Skittles-ből. Teljesen megpuhítani, feloldalni nem nagyon tudja, mivel ezek keményebbek, mint a gumicukor. A tökéletesség érdekében itt ajánlott egy estére állni hagyni az üvegeket, hogy a vodka addig is dolgozzon. Másnap rázd fel ismét az üvegeket amennyire tudod, akár többször is egymás után.
 4. Ha jól csináltál eddig mindent (nehéz is lett volna elrontani), akkor van 5 különböző színben pompázó löttyel teli üveged. Most meg kell szűrnöd a vodkát, hogy ne maradjanak benne felesleges darabok. Az igazán türelmetlenek számára akár itt véget is érhet a folyamat, mivel a Skittles íz a vodkában már garantált.
 5. Végy egy teaszűrőt, kávéfiltert, vagy valami hasonló eszközt, de mindenképp apró szeműt. Szűrd át mindegyik üveget külön-külön, akár többször is egymás után, majd öntsd vissza a design-üvegekbe.
 6. Tedd be az üvegeket a hűtőbe, akár a fagyasztóba még egy éjszakára.
 7. Aki esetleg nem bírja a töményet, még kicsit erősnek érzi a kapott vodkát, az ilyenkor beletolhat az üvegekbe még egy-egy adag Skittles-t és kezdheti elölről a folyamatot. Elrontani nem tudod, csak édesebbé, gyümölcsösebbé teheted vele a vodkádat.

Íme az eredmény:

Ha alapanyagra lenne szükséged, akkor azt megrendelheted akár a vadi új webshopunkon keresztül is!
Mire összekészíted az eszközöket mi már házhoz is visszük neked a legszükségesebb alapanyagot: a vodkát!
Kattints IDE!

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!