2012. március 12. hétfő

2012 a barack éve a Pálinkafesztiválon

A tavalyi közös siker után Magyarország ismét együtt készíti el az év pálinkáját, ezúttal barackból. A különleges főzet a tavaszi, Budapesti Pálinkafesztiválon debütál, ott kóstolhatja meg először a közönség a hazai pálinkafőzdék legjobb barackpálinkáinak blendjét. Békési Zoltán zsűrielnök vezetésével a napokban kiderült, melyik az a 11 főzde, amely minőségi tételével hozzájárul az év párlatához.

Míg ősszel, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon minden évben egy vendég ország párlata mutatkozik be, addig tavasszal a gyümölcsök kapnak központi szerepet.

Tavaly a Budapesti Pálinkafesztiválon új sorozat vette kezdetét: a rendezvényt tematizálták a szervezők a pálinka legfontosabb alapanyaga, a gyümölcs szerint. Elsőként a szilva mutatkozott be, idén pedig a barack kerül a középpontba. 2012 tehát a barack éve lesz!

A fesztiválon kiemelt szerepet kapnak az év slágergyümölcséből született különleges párlatok, de az ételkínálatban is számtalan barackból, valamint barackpálinkával készült ételt kóstolhatnak a vendégek.

Az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet közösen készítenek el az ország pálinkafőzői. A kereskedelmi főzdék prémium barackpálinkáinak házasításával létrehozott blendből összesen 1900 db 0.5 literes palack készül.

A pálinkafőzdék által biztosított tételek kiválasztását Békési Zoltán, a Békési Pálinka Zrt. tulajdonosa és a Pálinkafőzés, illetve a Házi pálinkafőzés című könyvek szerzője irányította.

A háromtagú zsűri az illatkarakter, tisztaság, ízkarakter, íztisztaság és harmónia alapján értékelt. Végül a következő 11 főzde tételeit választotta ki a szigorú szakértőgárda:

Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack.

„A blendelésben az a csodálatos, hogy ott a pálinkák értékei összeadódnak és a párlatok kiegészítik egymást.” – mondta a zsűri elnöke.

Az év pálinkája már készül: az elegy három hetet érlelődik, majd hasonlóan a tavalyihoz, egy ízléses csomagolást kap. A palack megvásárolható lesz a Budai Várban, május 10-13 között.

Forrás

Kedvet kaptál egy pohárka jófajta páleszhez? Rendeld kedvenced vadi új webshopunkon keresztül és mi fél órán belül házhoz visszük neked!
Kattints IDE!

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!