2012. február 21. kedd

Mit tud a vodkába áztatott gumicukor?

Mi történik, ha pár napra vodkába vagy viszkibe áztatunk gumicukrokat? 

Hogy rúgj be igazán a gumicukortól, avagy a gumicukros vodka mítosz életre kell.

Hallottatok már biztos a neten terjengő hírekről, videókról, amelyek azt mutatják, hogy lehet a vodkát és a gumicukrot összehozva egy újfajta alkoholos csemegét kapni?!

Totál szkeptikusak voltunk ezzel kapcsolatban, de ahogy azt Öveges professzor is tanácsolná: egy jó tudóshoz illően elhatároztuk, hogy leteszteljük saját magunk. Nos, mi lett az eredmény?
Duuurvaaa…!!!

A technika roppant egyszerű:

1. lépés: Boríts egy zacskó gumicukrot egy zárható tetejű műanyag tálkába.

2. lépés: Önts bele annyi vodkát, hogy az teljesen ellepje a gumicukrokat.

3. lépés: Zárd le a dobozkát és tedd be a hűtőbe úgy 3-5 napra.

Forrás: gizmodo.com

Ennyi az egész. Te se hiszed, hogy ez működik mi? A másnaposság másról árulkodik… Kísérletünk során egy csomag Haribo Goldbaren gumicukort és egy kis Absolut Blue vodkát használtunk (mindkettőt megtalálod webshopunkban is).

Ahogy fent leírja, követtük a lépéseket és tűkön ülve vártuk, hogy elteljen a “sütési idő”. A három nap letelte után kivettük őket a hűtőből. Eredmény: A mackók rohamos növekedésnek indultak – ahogy az a mérőszalagos fotókon is látszik. Betoltunk egyet-egyet az arcba és megcsapott minket az az igazi, összetéveszthetetlen alkoholos, égető íz. Ez a cucc nagyon üt! A medvék teljesen megváltoztak: nem voltak már rágós, gumis állagúak, hanem inkább hasonlítottak kis zselédarabkákhoz, amiket pikk-pakk el tudsz szopogatni, bár még volt egy kis gumis hatása a mackók külsejének. Nem tétováztunk, vissza raktuk őket még “érlelődni” 2 napra.

Forrás: gizmodo.com
Forrás: gizmodo.com

Ahogy eltelt az ötödik nap is, kivettük a dobozkát ismét és megettünk belőle kb. fél zacskónyi medvét…”Csak a tudomán nevében!” :-) Nos az a féladag medve kegyetlenül fejbe vágott!!! Biztosak vagyunk benne, hogy a Hariboban lévő cukor az oka, hogy ennyire ütős lett a vodkától. Itt megjegyzendő az is, hogy nem sietve nyeltük le a darabkákat, hanem mindegyiket szép lassan szopogattuk el egymás után, hogy jobban kiadja az ízét. Mint tudjuk az alkohol szájon keresztül hamarabb felszívódik.

Eredmény: A finom kis külső borítás teljesen megpuhult, a mackók még nagyobbra nőttek és még könnyebb volt őket elszopogatni. Itt fontos megemlítenünk egy tényt: ezek már nem a kissrácoknak való gumimackók! Nem! Ez kőkemény vodka, egy kis gumicukor ízzel! Hogy itt vége is lenne a történetnek? Á, dehogy! Miért ne próbálnánk ki más piákkal is?!?! :-)

Forrás: gizmodo.com

A második körben több versenyzőt is a ringbe dobtunk: egy dobozka Jameson ír whiskey-vel, egy doboz jófajta HP-ízesítéssel (HP = házi pálinka, A szerk.) és egy dobozka felütve abszinttal. És ahogy gondoltuk, mindhárom párosítás bejött! A viszki és a pálesz a vodkához hasonló édes csemegévé változott. Az abszintos doboztól kicsit féltünk, mint kiderült nem véletlenül. Egyáltalán nem veszített a durvaságából, sőt! Még a mackókat is teljesen kifakította, ahogy az a fotón is látszik.

Forrás: gizmodo.com
Forrás: gizmodo.com

Második fázis eredménye: sikeres kísérlet, de szívünk szerint maradunk a vodkás verziónál. Internetes berkekben (az USA-ban főleg), terjengenek olyan kacsák, hogy a rendőrök a metróban elkaptak kiskorúakat, akik ilyen gumicukortól voltak beállva. Nos, ezt a feltételezést cáfolnám! Egy dobozkát megutaztattam a kék metró Köki – Újpest vonalán oda-vissza és ez végzetesnek bizonyult a mackókra nézve. Az egész teljesen folyóssá vált, gondolom azért, mert felengedett és kiengedte magából a piát.

Tanács: a vodkás gumicukrot helyben készítsd és fogyasd is el! Útravalónak alkalmatlan.

Konklúzió: igen, a vodkás gumicukor LÉTEZIK, nem csak kitaláció. Igazi vendégfogadó finomság lehet egy-egy házibuli alkalmával vagy a már megunt, bejáratott hétvégi sütik készítésénél vethető be extra feltétként. Kipróbálnád otthon Te is? Rendeld meg hozzá tőlünk az alapanyagokat! A vodkákat ITT, a gumicukrokat pedig ITT találod.

Jó kísérletezést kívánunk! ;-)

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!