2012. február 23. csütörtök

Bols Around the World 2012 mixerverseny

TE IS LEHETSZ VILÁGBAJNOK!

A Bols öt kontinens leginkább elhivatott, tehetséges és rátermett mixereit keresi. A következő három hónap során három körben mérkőzhetsz meg, s a tizenkét befutó egyikeként nevezést nyerhetsz a 2012 májusban Amszterdamban megrendezésre kerülő Bols Around the World 2012 világbajnoki döntőre.

A döntő felé tehát háromfordulós próbát kell kiállnod, mely az igazi mixer három sajátosságát hivatott próbára tenni!

DÍJAK

A 2012-es Bols világbajnok
Ha világbajnok leszel, felejthetetlen nyolc napos világ körüli bárturnét nyersz: négy általad választott koktél fővárost látogathatsz meg; legyen az akár London, Tokió, Sydney, Buenos Aires, Fokváros, New York, Los Angeles vagy bármely négy a számos más mixer metropolisz közül!
Emellett egy évre a Bols Tiszteletbeli Platina Nagyköveti címét is elnyered, mely révén két intenzív tanulmányúton vehetsz részt Amszterdamban, valamint a Bols költségén ellátogathatsz egy élvonalbeli mixer-show-ra is, mint a Tales of the Cocktail, a Manhattan Cocktail Classics, a Bar Convent Berlin, a Cocktails and Spirits vagy egy más, általad választott rangos találkozó.

A tizenegy döntős
Ha a döntőbe jutsz, egyéves Bols Tiszteletbeli Arany Nagyköveti címet nyersz, melynek keretében Amszterdam ismét fogad téged, ezúton egy intenzív Bols Nagyköveti tanulmányútra. Emellett a Bols tiszteletbeli nagykövetéül szerződtet, hogy országodban képviseld előadásokon, vásárokon és tanfolyamokon. Ezáltal a szakma legbefolyásosabb szereplőivel találkozhatsz – bartenderként el sem képzelhetnél jobb ugródeszkát!

Az országos bajnokok
Ha országos bajnok leszel, elnyered a Bols Around the World 2012 Országos Bajnoki Díját, valamint nyersz egyet a főzőmesterünk, Piet Leijenhorst által dedikált számozott példányszámú, hordóban érlelt Bols Geneverből.

_____________________________________________________
1. FORDULÓ

2012. JANUÁR 1. ÉS 2012. MÁRCIUS 15. KÖZÖTT
Minden országból csak a tíz legjobb recepttel versenyző jelölt juthat tovább.

AZ ÍZEK MESTERE 
Minden szeszesital egyedülálló a maga nemében; minden jó koktélnak története van. Az igazi bartender mestere az összetevők mixelésének, képes lévén tökéletes egyensúlyba és harmóniába hozni azokat. Olyan koktélokat tud alkotni, melyeknek történetük, melyeknek sajátos zamatuk van. Az igazi mixer voltaképpen az ízek mestere. Milyen az általad teremtett íz? Gyerünk, elő a saját történeteddel! Hogyan ízesíted meg a világot?

Töltsd fel saját koktélreceptedet egy fényképpel az italról, s töltsd ki az alábbi oldalon található űrlapot!
http://www.bols.com/bols-around-the-world-competition/

2. FORDULÓ 
2012. MÁRCIUS 15. ÉS 2012. MÁRCIUS 30. KÖZÖTT
Minden országból csak a legmagasabb teszteredményt elérő három mixer juthat tovább.

AZ ALAPOK 
A jó mixer holtig tanul: az igazi bartender folyton bővülő ismeretei révén fejleszti tökélyre alkotásait és azok felszolgálását. Ez teszi a koktélkészítést valódi hivatássá. Tudni akarjuk, csakugyan kisujjadban vannak-e a mesterséged elméleti alapjai!
On-line vizsga a mixerkedés és a szeszesitalok elméletéből

3. FORDULÓ

2012. MÁRCIUS 30. ÉS 2012. ÁPRILIS 15. KÖZÖTT
Minden térségből csak a legjobb mixer juthat tovább az AMSZTERDAMI DÖNTŐBE.

A MŰVÉSZ 

Valódi bartendereket keresünk, akik szívük legmélyén átérzik hivatásuk lényegét. Olyan szenvedélyes mixereket, akiknek karakterük és élettapasztalatuk tükröződik alkotásaikban és azok felszolgálásában. Igazi művészek. Szakemberek, akik értik a mixelés művészetét. Nálad összeállt már a kép? Átéled már a technikát, a szenvedélyt, a felszolgálást? Egy dolog ugyanis, hogy vendégeid minőségi koktélt kapnak – s más dolog, ha egyúttal jól is érzik magukat!
Tölts fel egy rövid videót, amelyben a magad módján ismerteted az italodat! Tájékoztass, oktass és győzzél meg bennünket, hogy miért éppen téged vigyünk Amszterdamba!

A DÖNTŐ

2012. MÁJUS 12–16. AZ AMSZTERDAMI DÖNTŐ

Ha meg tudsz győzni bennünket, hogy éppen téged juttassunk Amszterdamba, akkor egy intenzív háromnapos szupertitkos verseny vár rád. A harmadik napon kerül sor a végső döntőre, melyen a szakmánk legkiemelkedőbb tekintélyeiből álló zsűri bírálja majd a teljesítményedet:
– Hidetsugu Ueno;
– Jeff Berry avagy Beach Bum Berry;
– Helmut Adam;
– Jared Brown és Anastatia Miller

IFJÚ TEHETSÉGEK

A 23 év alatti, s kevesebb, mint egyévi tapasztalattal rendelkező mixerek az Ifjú Tehetségek Program révén vehetnek részt a versenyen. A Bols Mixerakadémia oktatói on-line támogatással segítenek, míg a verseny három fordulója tart. Ha te leszel az ifjú titán, aki a három forduló során a legmagasabb pontszámot eléri, megmérkőzhetsz a többi tizenegy országos bajnokkal a döntőben!
Ha Ifjú Tehetség kategóriában vennél részt a versenyen, x-eld be a „Young Talent” négyzetet az űrlapon, amikor feltöltöd a receptedet!

A ZSŰRI 
Idén a szakmánk kiemelkedő, elismert tekintélyeiből álló öttagú zsűri bírálja majd a teljesítményedet Rob Rademaker, a Bols nemzetközi nagykövetének elnökletével.

HELMUT ADAM
A Mixology Magazine és a Convent Berlin Bár nemzetközi mixer- és vezetői tapasztalatokkal bíró társtulajdonosa.

JEFF BERRY, avagy BEACH BUM BERRY
Az Imbibe magazin „Az elmúlt száz év huszonöt legbefolyásosabb koktélszakértője” közé sorolta a Faux Tropical Báriskola nemzetközi Tiki bár guru társtulajdonosát.

HIDETSUGU UENO
A tokiói High Five Bár nagyvilágot bejárt tulajdonosa, a japán mixer hagyományok nagymestere.

JARED BROWN ÉS ANASTATIA MILLER
Mixellany Limited igazgatói, akik több mint harminc könyvet jelentettek már meg italokról, koktélokról és azok történetéről. Vitrinjükben számos díj sorakozik; a legutóbbi – 2011 novemberéből – az IWSC „Az év szakíróinak” kijáró elismerése.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK ÉS JOGI NYILATKOZAT

A Lucas Bols B.V. köszönettel fogadja, ha részt veszel a 2012. évi Bols Around The World versenyen. Részvételedhez ugyanakkor jóvá kell hagynod a jelentkezésre vonatkozó feltételeinket és jogi nyilatkozatunkat. Pályázatoddal és jelentkezésed leadásával tanúsítod, hogy egyetértesz feltételeinkkel. Kérjük, gondosan olvasd el részletes tájékoztatót, hogy pontosan tisztában légy jelentkezésedre vonatkozó feltételekkel és jogi nyilatkozattal!

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK: 
1. A receptnek legalább 20 ml mennyiséget tartalmaznia kell bármely Bols likőrből.

2. A résztvevők azáltal kerülnek versenybe, hogy a következőket megadják, illetve feltöltik a www.bols.cominternetes oldalra (angol nyelven):

o a receptet (hozzávalók és elkészítés módja);
o Egy egysoros magyarázatot arról, hogyan ízesíti meg a világot alkotásával;
Példák:
Ezzel a gyömbér-gin punccsal megízesítem Budapestet.
Ezzel az alma-karamell sazerackal megízesítek egy közös vacsorát a barátaimmal.
Ezzel a sárgabarack-kardamum Collinsszal megízesítem a Club 52-t.
o egy fénykép a koktélról;
o egy nemrégiben készült kép a jelentkezőről;
o a bár, ahol a jelentkező dolgozik (a város és ország megjelölésével);
o a jelölt elérhetőségei: e-mail cím, telefonszám, lakcím.

3. A koktélok megítélése azok eredetiségén, kreativitásán (koktélnév és -recept), termékfelhasználásán, zamatán, „tálalásán”, egyensúlyán, aromáján, technikáján és tetszetős küllemén alapul.

4. A versenyen csak hivatásos mixerek vehetnek részt.

5. A díjak egymással fel nem cserélhetők.

6. Csak olyanok jelentkezhetnek, akik már betöltötték alkoholfogyasztás országukban törvényes korhatárát (pl. 18. életévüket Európában, vagy 21. életévüket az Egyesült Államokban).

7. A versenyre való jelentkezéssel a jelentkező tanúsítja, hogy elfogadta a jelen pályázati feltételeket.

8. A résztvevők jóváhagyják, hogy jelentkezésüket a Lucas Bols PR-célokra felhasználja.

9. Korábbi Bols Around The World-győztesek nem vehetnek részt a versenyen.

10. A zsűri döntése végleges.

11. Nem vehetnek részt, akiknek szerződésben állnak egy konkurens márkával.

JOGI NYILATKOZAT:

A Lucas Bols B.V. jogot formál a Bols Around The World verseny keretében, illetve a Lucas Bols B.V. és elosztói tevékenységének keretében leadott – weboldalakon vagy bárokban kereskedelmi vagy fogyasztói célokra szánt – koktélreceptekre, kreatív anyagokra (köztük a promóciós anyagokra), koktéllistákra, nyomtatott hirdetésekre valamint koktélismertetőkre.

A Lucas Bols B.V. fenntartja a jogot, hogy megváltoztassa valamely koktél elnevezését, ha az nem helyénvaló, közerkölcsöt sért, vagy nem felel meg a Lucas Bols márkanév szellemiségének. A névváltoztatásért a Lucas Bols B.V. nem köteles előzetes hozzájárulást kérni.

Forrás

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!