2012. február 19. vasárnap

Bizarr és idióta italozási szokások: üt-e a vodkatampon?

Ha könnyebb, gyorsabb, erősebb bebaszásról van szó, a tinik és kispénzűek fantáziája kiapadhatatlan. Rengeteg ezzel kapcsolatos legenda kering a világban: a Diana-cukorka anális alkalmazását hirdető magyar verzióról már itt is szó esett, e bejegyzésben az amerikai szülőket kétségbeesésbe kergető vodkatampon réme elevenedik meg.

Azt hiszik, ha gyorsabban elérik a csúcsot, az tovább tart és intenzívebb hatású – mutatott rá a minap Dan Quan, a Maricopa Medical Center egy orvosa a CBS 5 riporterének arra, mi lehet a titka a fiatalok bizarr alkoholizálási szokásainak.

KPHO.com által idézett riport szerint dokumentált esetek vannak arra vonatkozóan, hogy fiatalok kerültek alkoholmérgezés gyanújával kórházba azt követően, hogy vodkába áztatott tampon vaginális vagy anális feldugásával kísérletezgettek. Egy másik eljárási mód a rövidfilm szerint az anális sörtölcsér, aminek a neve állítólag:  “butt chugging“.

A csatornának egy iskolai rendőr is nyilatkozott az ügyben. Szerinte az eljárás azért népszerű, mert azt állítják róla, hogy az alkohol így egyenesen a véráramba kerül, azaz kevesebb is jobban és gyorsabban üt, emellett pedig nem bűzlik tőle az ember, tehát sem a szülők, sem a rendőrök nem veszik észre. A megszólaltatottak azonban a veszélyekre is felhívják a figyelmet: irritációról, túlzott és észrevétlen lerészegedésről illetve alkoholmérgezésről beszélnek.

Működik-e?

Talán még emlékeztek a pár évvel ezelőtti Diana-cukros sztorira. Akkor Blazics Balázs, a Semmelweis Egyetem Gyógynövény- és Drogismereti Intézetének PhD-se arról beszélt, a számok nem igazolják az egyébként minimális tudományos alappal bíró elméletet: a sósborszesz még análisan adagolva is kevés az élvezethez.

Hasonlóan nyilatkozott Zacher Gábor toxikológus is tavaly az Indexnek, aki azonban már a tamponos verziót is értékelte. Szerinte egy tampon „csak nagyon kevés szeszt szív fel (és még kevesebb marad belőle, mire a legendabeli főiskolás a hátsójába gyömöszöli), ezért ettől sem lehet részeg az ember”. Ráadásul a végbélbe vagy hüvelybe kerülő tömény gyulladást és más szervi károsodásokat okozhat.

Snopes szerint nem lehet megállapítani, mennyire elterjedt ez az italozási szokás; legalább tíz éve mesélnek már róla Amerika-szerte. A lap szerint az egyetlen írásos bizonyíték mégis Finnországból származik, ahol egy orvosi jelentés vodkatamponozó lányokról számolt be.

Leginkább a szülői tiltástól félő kamaszokat érdekelheti, hogy még a szagtalan italozás teóriája sem áll meg. Az alkohol ugyanis részben a tüdőn keresztül ürül a szervezetből, ez pedig független attól, hogy milyen úton került oda. Arról nem is beszélve, hogy a részeg embernek csupán egyik jele az alkoholbűz; tehát még ha sikerülne is a fent említett módon szagtalanul berúgni, bőven marad más leleplező bizonyíték az italozásra.

Népszerűsítés sorozatokban és a médiában

A Snopes szerint a legenda egyébként megjelenik a Helyszínelők egy 2008-as epizódjában is, és tényleg:

“- Annabelle Fundt tamponnal adagolta magának a vodkát.
- Működik ez egyáltalán?
- Úgy ahogy.
- De a legjobb nedvszívó képességű is csak 19-20 gramm folyadékot képes felszívni. Megbirkózik vele, ha megjön, de alkoholista nem leszel tőle.”

A legendavadász lapnál keményebben fogalmaz a kérdésben a Cracked, amely egyenesen leidiótázza azokat a szülőket, akik elhiszik, hogy tinik tömegei próbálkoznak a fenti módszerekkel. Szerintük a hiszti kialakulásában szerepük van a hisztériakeltésből profitáló médiumoknak, és a nekik hinni akaró szülőknek is.

Ha már alkohol és tampon és baromság: kevésbé veszélytelen ökörség a norvég Észak című filmből (a trailerben 1:36-tól), és ez legalább vicces is:

„- Tényleg kellene most egy kis pia.
- Ez az összes, amid van?
- Igen. De van egy módszerem.
- Módszered?
- Milyen részeg akarsz lenni?
- Csap részeg. De ezzel itt…
- Csap részeg leszel.
- De tényleg nem vagy homokos?
- Nem. (a háta mögé megy, és borotvával borotválni kezdi a feje tetejét)
- Mit művelsz?
- Egy lengyel arc mutatta ezt a trükköt. (a borotvált részre alkoholba mártott tampont tesz)
- Ez meg minek?
- Most csináld ugyanezt rajtam!
- Na és most?
- Csak várunk.
- Van cigarettád?
- Van.
- Idehozod?
- Kimész érte? Egy táskában van a motorosszánon.
- Nem cipelek ananászt. Van ananász a táskában?
- Nincs.
- Biztosan?
- Persze. Nem hordok magammal rohadt ananászt.
- “Kib@szott buzis gyümölcs.”

És ez is elég jó:

Forrás

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!