2012. január 16. hétfő

770 liter illegális szeszt foglalt le a NAV

Több száz liternyi, közel egymillió forint értékű eltitkolt alkoholterméket, valamint egy engedély nélkül tartott lepárló készüléket találtak a pénzügyőrök Csengődön.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy Csengődön működő egyszerűsített adóraktári engedélyes telephelyének jövedéki ellenőrzését végezték a napokban – tájékoztatott Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy, kiemelt főreferens, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám-és Pénzügyőri Főigazgatóság Törvényességi, Felülellenőrzési és Igazgatási Osztálya sajtófelelőse.

Az ingatlan átvizsgálása során egy raktárnak használt gazdasági melléképületben, különböző űrtartalmú edényekben, összesen 770 liter alkoholterméket, valamint egy szesz előállítására alkalmas lepárló készüléket találtak.

A felvétel az illegális szeszfözdében készült

Az ellenőrzésnél közreműködő tulajdonos az alkohol származását nem tudta igazolni, a készülék beszerzését igazoló okmány pedig nem került elő. Ezért a pénzügyőrök a több száz liter, közel egymillió forint értékű alkoholterméket, valamint a lepárló készüléket lefoglalták.

A felvétel az illegális szeszfözdében készült

A tulajdonos ellen pedig az alkoholtermék és az igazolatlanul beszerzett, valamint birtokolt készülék miatt jövedéki eljárás indult. Továbbá költségvetési csalás, és jövedékkel való visszaélés elősegítése megalapozott gyanúja miatt is folytatják ellene az eljárást.

A felvétel az illegális szeszfözdében készült

Forrás: baon.hu

 

Rendelj
inkább
telefonon,
hogy
biztosra menj! ;-)

36 20 / 353 17 07

Vissza az oldalra

Szeszesitalaink fogyasztását
18 éven aluliak számára
nem ajánljuk!

Elmúltam 18 éves

Vásárolj ingyen, add meg az email címed és
nyerd vissza a rendelésed összegét!